У Львові відвідувачів їдальні нагодували сальмонелою

Новини 02 Грудня, 2019 2 155

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові 14 осіб після відвідин їдальні на вул. Угорській потрапили до лікарні. 9 осіб було госпіталізовано.

Як пише «Четверта студія», у департаменті охорони здоров‘я Львівської ОДА повідомили, що до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшло повідомлення про госпіталізацію до обласної інфекційної лікарні пацієнтів із скаргами на підвищення температури тіла, головний біль, тошноту, блювоту, біль в животі, частий рідкий стілець, з числа працівників філії ТзОВ «НЕСТЛЕ УКРАЇНА», що харчувались, за додатково отриманою інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, в закладі громадського харчування ТзОВ «ОЛЬВІЯ ГРАНД»,розташованому в бізнес — центрі “Домінант Плаза” – м. Львів, вул. Угорська, 14.

Як зазначається, частина пацієнтів, що потерпіли від ГКІ отримує лікування в амбулаторних умовах. Всього за допомогою звернулось 14 осіб, з них госпіталізовано 9 осіб, 5 перебувають на амбулаторному лікуванні.

«Станом на 29 листопада, 5-ро пацієнтів виписано на їх вимогу із діагнозом: Сальмонельоз, в стаціонарі залишається 4 особи. В матеріалі від 5 хворих виділено Salmonella enteritidis.  Стан пацієнтів, що перебувають в стаціонарі, із покращенням», – інформує ЛОДА.

У департаменті охорони здоров‘я Львівської ОДА, також оприлюднили позицію компанії стосовно інформації щодо харчового отруєння працівників Nestle у Львові.

Як зазначається у повідомленні, «протягом останніх днів у окремих медіа, переважно регіональних Львівської області, поширювалася інформація стосовно отруєння працівників ПАТ «Світоч» та ТОВ «Нестле Україна» після споживання страв у їдальні, що розташована на території фабрики.

Зважаючи на це, хочемо прояснити деталі та повідомляємо, що 21 листопада 2019 року декілька працівників філії ТОВ “Нестле Україна” Нестле Бізнес Сервіс в Європі відчули симптоми харчового отруєння та звернулися за медичною допомогою після харчування у їдальні «Ольвія», що розташована у бізнес центрі «Домінант Плаза» за адресою м. Львів, вул. Угорська, 14.

Як результат, 8 працівників Nestle Бізнес Сервіс центру потребували госпіталізації в лікарні Львова для лікування.

Важливо наголосити, що їдальня «Ольвія» не є частиною компанії Nestle і розташована за іншою адресою ніж фабрика «Світоч». Жоден працівник фабрики «Світоч» не зазнав харчового отруєння. Ця інформація повністю співпадає з даними на офіційному сайті Держпродспоживслужби Львівської області, що перевіряла їдальню «Ольвія» після інциденту. Повідомлення в окремих ЗМІ щодо отруєння працівників фабрики не відповідає дійсності. Інцидент трапився в Нестле Бізнес Сервіс центрі, який не виробляє продукцію Nestlé та розташований в іншій частині Львова ніж фабрика «Світоч». Цей інцидент жодним чином не вплинув на якість продукції компанії.

У додаток до перевірки, яка була проведена Держпродспоживслужбою Львіської області лабораторія Nestlé в Україні провела додаткові аналізи готових страв, кухонного приладдя та зони приготування страв, які використовували співробітники їдальні «Ольвія» для готування. Відповідно до результатів мікробіологічних досліджень продуктів харчування та зони приготування продуктів харчування були виявлені бактерії групи кишкової палички, Escherichia coli в певних готових стравах. Наявність патогенних мікроорганізмів не підтверджена та лабораторія продовжує дослідження. Компанія Nestle продовжує перевірку постачальника послуг харчування їдальні «Ольвія».

Коментарі

Позначки: , , ,