У Львові відремонтують частину доріг та велодоріжок за 520 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Новини 04 Квітня, 2021 335

Фото: Варта1.

Найбільше грошей виділили на ремонт вулиці Шевченка

Львівські дороги відремонтують за 520 мільйонів гривень. Це майже вдвічі менше, ніж виділили торік. Гроші передбачили у бюджеті розвитку міста. Розпочаті ремонти вулиць повинні завершити, кажуть у міській раді. Але і є розбиті дороги, які не увійшли в перелік для відновлення цього року.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Зараз у Львові триває ремонт вулиці Богдана Хмельницького. Його мають завершити до кінця року. Напередодні на ремонт закрили вулицю Шімзерів. Продовжують ремонтували вулицю Шевченка.

Цього року також продовжать реконструкцію найдовшої ділянки вулиці Шевченка від Залізничної до Ярослава Мудрого. Вартість ремонту майже 200 млн грн.

“Це є ділянка близько 1 км з повною заміною мереж між фасадами будинків. Там є найвужче місце – 18 метрів між будинками, це додатково ускладнює і здорожчує проєкт, загалом це найдорожча частина вулиці Шевченка”, — каже заступник директора міського департаменту ЖКГ Андрій Білий.

За словами Андрія Білого, в департаменті є перелік об’єктів, які цього року ймовірно не ремонтуватимуть. Це, зокрема, вулиця Суботівська, Мазепи, Грінченка та міст на Омеляна Ковча. На них не вистачить виділених грошей.

А от на частину велодоріжок гроші передбачили. Зокрема — на незавершену доріжку на Чорновола. Голова львівської асоціації велосипедистів каже, що вона є найтривалішим довгобудом у Львові.

“Там вже гравій відкритий стоїть рік напевно, і на жаль, як зрозумів, поки що не закладено достатньо коштів для його повного закінчення. На Княгині Ольги також майже до кінця, але не зовсім до кінця, плюс кільця з Володимира Великого, яке на нашу думку є важливим і для пішоходів, і для всіх, і для роверів, його треба робити”, — каже голова Львівської асоціації велосипедистів Матвій Шкотняр.

На ремонт доріг у бюджеті розвитку міста виділили 520 млн грн. Першочергово мають завершити розпочаті ремонти. Найбільше грошей виділили на ремонт вулиці Шевченка.

Коментарі

Позначки: , , , ,