У Львові відмовляються вакцинувати людей без декларації із сімейним лікарем

Новини 02 Листопада, 2021 831

Фото Четверта студія

У Львові відмовляються вакцинувати людей без декларації із сімейним лікарем.

Про це повідомляє кореспондент ІВ Четверта студія.

Такий факт зафіксовано у пункті вакцинації на головній пошті Львова.

Як повідомили медики вакцинальної бригади на поштамті, вони не будуть вакцинувати осіб, які не мають укладених декларацій із сімейним лікарем.

“Хто стоїть у черзі, але не має декларації, можете навіть не стояти. Ми таких не вакцинуємо. От тільки що двоє осіб простояли чергу і пішли без вакцинації”, – заявила медик, яка вийшла до людей, що стояли у черзі на вакцинацію 1 листопада.

На запитання журналіста ІВ Четверта студія, чому так, якщо МОЗ інформує про те, що вакцинуватись можуть усі бажаючі, лікар пояснила, що “ви потім будете мати дуже багато проблем із отриманням сертифікату, адже якщо підпишете угоду із сімейним лікарем, то потрібно буде шукати вакцинальну бригаду, яка перенесена дані із однієї декларації у іншу”. Мовляв, це шалені незручності для самих людей, тому й таких осіб не будуть вакцинувати.

“Ви собі не уявляєте, які потім будете мати проблеми”, – сказала лікар.

Журналіст ІВ Четверта студія зателефонував на гарячу лінію МОЗу, де пояснили, що медики формально не праві. Але фактично, тільки формально. Через великий наплив пацієнтів на систему та бажаючих вакцинуватись, мовляв, медики вакцинальної бригади просто спрощують собі роботу.

Нагадаємо, 13 серпня 2021 МОЗ повідомило, що в Україні розпочався 5-й етап вакцинації.

“Це означає, що всі охочі віком від 18 років можуть щепитись від COVID-19. Декларація з сімейним лікарем для щеплення від COVID-19 не обов’язкова. Якщо людина не має декларації із сімейним лікарем, необхідно взяти із собою на щеплення паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків”, – йшлось у повідомленні.

“Якщо у найближчому пункті щеплення відмовлять у вакцинації через відсутність декларації, повідомляйте про такі випадки в контакт-центр МОЗ України з питань COVID-19 за телефоном: 0 800 60 20 19”, – вказано на сайті МОЗу.

Додамо, журналіст ІВ Четверта студія поінформував про цю проблему заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, однак реакції від нього станом на вечір 2 листопада 2021 року так і не було.

Коментарі

Позначки: , , ,