У Львові відкриється виставка сучасного китайського живопису

Новини 08 Серпня, 2018 89

Фото: Львівської ОДА

У Львівській національній академії мистецтв відбудеться виставка китайського живопису.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, 9 серпня у галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться презентація творів китайського живопису «Зелена хвиля над Дніпром». Виставка триватиме лише один день та представить кращі здобутки сучасного китайського живопису із його багатовіковими традиціями та непересічними естетичними якостями.

Як зазначається у повідомленні, до експозиції увійдуть твори одинадцятьох митців – професорів та студентів, що представляють  одні із найпотужніших вищі мистецькі школи Китаю (Академія Образотворчого мистецтва Шанхайського університету, Центральна академія мистецтв, Нанкінська академія мистецтв).

Символічна назва виставки «Зелена хвиля над Дніпром» апелює до назви великої мистецької галереї в м. Усі «Greenwave» (у пер. з англ. «Зелена хвиля»), яка активно співпрацює з українськими художниками, проте цього разу демонструватиме кращі здобутки сучасної  художньої культури Китаю в Україні.

Цей міжнародний мистецький проект відбувається у межах візиту до Львова делегації культурно-мистецьких діячів з Китаю, з ініціативи та за підтримки Західного регіонального науково-мистецького центру Національної академії мистецтв України, Львівської національної академії мистецтв та Музею мистецтва Центрально-східної Європи «GREENWAVE» м. Усі (КНР), – інформує прес-служба Львівської ОДА.

 

Коментарі

Позначки: