У Львові відкриється новий магазин норвезьких морепродуктів Egersund Seafood

Новини 01 Грудня, 2021 798

Фото Кордон

У п’ятницю, 3 грудня, у Львові відбудеться відкриття нового фірмового рибного магазину норвезьких морепродуктів Egersund Seafood. Львівське представництво торгової мережі запрацює на вул. Стрийській і стане шостим в Україні й першим за межами столиці. 5 магазинів Egersund Seafood вже працюють у Києві, перший з них запрацював у 2014 році, відкриття якого відбулося за участі Прем’єр-Міністра Королівства Норвегії Ерни Сульберг.

Про це пише Четверта студія з посиланням на піар-службу магазину.

Мережа Egersund Seafood входить до складу групи компаній Pelagia AS – одного з найбільших виробників риби в Норвегії. Співвласниками Pelagia AS є одні з найбільших світових виробників та експортерів атлантичного лосося і форелі найвищої якості – Leroy Seafood та SalMar.

Цього року компанія Egersund Seafood відзначає сторічний ювілей. Девіз компанії – «Ми – експерти в рибі».

Концепція торгової мережі – це виробництво, замороження, транспортування та прямі продажі риби кінцевому споживачу без посередників з контролем якості на всіх етапах виробництва, від вилову і до прилавка.

У магазинах Egersund Seafood представлений широкий асортимент морепродуктів природного вилову, а також фермерська охолоджена риба з Норвегії та від перевірених партнерів з інших країн. Фермерську червону рибу вирощують в умовах максимально наближених до природних – у фіордах, в океанічній, льодяній проточній воді.

На прилавках фірмового магазину можна знайти унікальну для українського ринку бочкову солону рибу, охолоджені й заморожені морепродукти, рибну ікру, рибну бакалію і гастрономію, копчену рибу.

У вересні 2019 року компанія відкрила сучасне за європейськими стандартами власне виробництво, де за унікальними рецептами виготовляється вся продукція вітрини відділу гастрономії, копчення та десерти. Політика компанії – відмова від використання консервантів. Саме тому продукти зберігаються дуже короткий час – 12-72 годин.

У 2021 році компанія повноцінно запровадила систему контролю виробничих процесів HACCP, що дозволяє виявляти критичні моменти, розуміти можливі ризики та попереджати їх появу.

Третій рік поспіль Egersund виловлює та доставляє до України ексклюзивний продукт – Дикий Атлантичний Блакитний тунець. У 2019 році до Києва вперше привезли 35 велетнів, 24 відправили до Японії – на аукціон найбільшого в світі рибного ринку «Цукідзі». Тоді компанія виловила 89 Wild Bluefin Tuna.

Цього року Egersund Seafod виловили 350 велетнів, 30 з яких привезли в Україну у цілому вигляді. У спеціальній вітрині ви можете побачити тушку Тунця вагою 320 кілограмів.

Дикий Блакитний Тунець 200-300 кг виловлюється в Норвегії лише у вересні, заморожується та зберігається при температурі -43 градуси за Цельсієм, щоб ви могли весь рік споживати його та насолоджуватись винятковими смаковими якостями.

Залежно від виду риби й країни виробника доставлення в магазин триває всього 2-4 дні. Українці можуть спробувати на смак свіжого норвезького лосося, виловленого і привезеного до України в найстисліші терміни. Вперше компанія Egersund Seafood доставила охолодженого норвезького лосося року літаком в Україну влітку 2017. Такий спосіб доставлення залишається унікальним для українського ринку. В середньому від вилову лосося до викладання його на вітринах магазинів минає не більше 48 годин. Це враховуючи обробку риби, зважування, пакування, завантаження у літак, переліт, розмитнення і перевірку якості на місці прибуття.

З іншого боку, для магазину є принциповою свіжість всієї продукції яка зберігається на вітринах: при стандартах ЄС 14 днів з дати виробництва, термін зберігання продукції в магазині Egersund Seafood лише 4-5 днів після отримання.

Спеціалізовану підготовку отримують і працівники магазинів Egersund Seafood, які допоможуть клієнтам під час вибору морепродуктів. Щороку кращі співробітники компанії їдуть в тижневу подорож до Норвегії або до інших країн з розвиненим рибним ринком, щоби дізнатися, як відбувається обробка оселедця і червоних риб, як відгодовують та обробляють атлантичного лосося, в яких умовах утримують рибу, якою є якість води й навколишнього середовища, а також як контролюють виробничі процеси.

Такої ґрунтовної підготовки персоналу та підходу до роботи із повним циклом виробництва риби та морепродуктів потребує робота на найвищих стандартах якості та принципові екологічні вимоги яких дотримують у компанії. Заборона на антибіотики при виробництві продуктів харчування на законодавчому рівні в Норвегії та безпрецедентний рівень турботи про екологію потребують окремих виробничих потужностей та кваліфікації персоналу. Впродовж 60 днів ікра лосося та форелі утримується в прісній воді при температурі 8 градусів у лабораторних умовах. Після появи на світ впродовж 10-16 місяців лосось досягає 60-100 грамів та вже готовий до переміщення в солону воду. Перед тим як лосось потрапить на прилавок він пройде через низку піклувальних процесів найвищого рівня – від карантину для мальків риби, спеціально створених умов перебування на фермах та гранульованого корму із риб’ячої муки ти риб’ячого жиру, вітамінів та антиоксидантів до спеціально підготованих заходів перед забоєм риби.

Окремо варто наголосити на такому, вже фактично традиційному делікатесі для українського столу, як лососева ікра. В Egersund Seafood не продають ікру в залізних банках (пресерви) відповідно до політики компанії, яка виключає використання антибіотиків та барвників. Ікра приходить до магазину в замороженому вигляді в спеціальних контейнерах при жорсткому дотримані температурного режиму. Після цього проходить процес дефростування та реалізується впродовж 72 годин.

У магазині Egersund Seafood працює ресторан з суші-баром і хоспером, в якому пропонують великий вибір оригінальних і традиційних страв, зроблених з якісних і свіжих морепродуктів. Гурмани можуть спробувати страви з лосося, дорадо і креветок, суші, роли, футомакі, нігірі, сашимі, а також рибні сендвічі, бургери. У ресторані можна наперед забронювати столик, замовити страви для самовивозу або замовити доставлення додому.

«Із гордістю запрошуємо львів’ян в новий фірмовий магазин Egersund Seafood. Ми відкрили його, щоби доставляти нашим клієнтам рибу без посередників. Щоби ви змогли вповні відчути чистоту смаку норвезької риби. Для цього ми ретельно контролюємо всі процеси – вилов, перероблення, транспортування і зберігання, – повідомив Генеральний директор Pelagia AS Егель Магне Хаугстад. – Рибу, виловлену за межами Норвегії, нам постачають перевірені партнери-виробники з інших країн. Наша продукція – це не лише делікатеси, але й найкорисніші харчові продукти. Бажаємо вам доброго здоров’я і великої насолоди від споживання нашої продукції».

Гостями відкриття стануть:

  • Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал;
  • Відповідальний менеджер холдингу PELAGIA за Східно-Європейський регіон Ойвинд Сетрен;
  • мер Львова Андрій Садовий підніме тему важливості інвестицій для розвитку міста;
  • відомий український маркетолог Андрій Федорів розповість про унікальність бренду Egersund Seafood.

Двері магазину відкриті для медіа та гостей з 16.30

Офіційне відкриття починається о 17.15

Подія триватиме до 18.30-19.00

Контактна особа для реєстрації медіа: Володимир Перегінець, 067 416 45 55

Коментарі

Позначки: , ,