У Львові відкрили симуляційний центр для навчання студентів-медиків (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 21 Травня, 2021 267

У Львові відкрили симуляційний центр для навчання студентів-медиків

У Львівській медичній академії, що на вулиці Дорошенка, відкрили симуляційний центр для навчання студентів-медиків. Там студенти та інтерни зможуть відпрацьовувати медичні навички на спеціальних симуляційних ляльках в умовах максимально наближених до реальних.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Серед тренажерів — макет матері та дитини. Завдяки ньому можуть відслідковувати серцебиття плоду. За допомогою спеціальної програми медики можуть моделювати різні ситуації.

“На тренажері ми разом зі студентами маємо можливість відпрацьовувати практичні навички щодо обстеження вагітних, щодо ведення пологів, як фізіологічних, так і патологічних. Крім того, ми маємо можливість провести деякі гінекологічні маніпуляції”, — розповідає інструкторка симуляційного центру Галина Гутей.

Для створення цієї лабораторії швейцарський уряд інвестував близько трьох мільйонів доларів в межах проєкту “Розвиток медичної освіти”.

“У нас тут є тренажери-муляжі для відпрацювання внутрішньовенних будь-яких ін’єкцій. Тобто, ми можемо тут забирати кров на біохімічні аналізи, робити внутрішньовенні струминні вливання”, — каже заступниця начальника симуляційного центру Роксолана Неділько.

Заняття на нових манекенах студенти розпочнуть у вересні. У Львові такий симуляційний центр — перший. Схожі центри планують відкрити також у Рівному, Тернополі, Житомирі, Чернівцях та Харкові.

Коментарі

Позначки: , , ,