У Львові відкрили пересувну виставку «БлокПост Пам’яті» (ВІДЕО)

Новини 14 Березня, 2020 272

Скриншот відео

У Львові в приміщенні майбутнього «Музею Українського Воїна» презентовано виставку «БлокПост Пам’яті». Її автором є голова МАДФ «Цитадель» і волонтер місії «Евакуація-200» Павло Нетьосов. Варто зазначити, що волонтерське цивільне об’єднання «Евакуація-200» з 2014-го займається пошуком, ідентифікацією та евакуацією загиблих на Сході України.

У львівському будинку офіцерів відкрили пересувну виставку «БлокПост Пам’яті»Шолом, заплавлений в калюжу алюмінію

Як пише “Четверта студія” з посиланням на  АрміяInform, експозиція представлена 34-ма вітринами, де зібрано понад 400 експонатів: документи і речі загиблих військовослужбовців ЗСУ, бійців добровольчих батальйонів, Національної гвардії України, співробітників МВС і СБУ. Також вона ілюстрована документальними фотографіями з місць подій. Крім цього, присутні можуть ознайомитися з «Книгою пам’яті полеглих за Україну», у якій розміщені біографії і фото 3815 воїнів, загиблих у період з березня 2014 року і дотепер.

Напевно, найбільш вражаючим експонатом є шолом та елементи набоїв, заплавлені в калюжу алюмінію, який витік зі згорілої БМП 30-ї механізованої бригади – перша знахідка пошуковців місії «Евакуація-200».

Торік виставку відвідали 100 тисяч людей

– Ідея відкриття музею в нас визрівала вже давно, – зазначив начальник 58-го Будинку офіцерів полковник Віталій Провозін. – Однак ми не мали для цього відповідного приміщення. Справа в тому, що весь перший поверх нашої будівлі ще на початку двохтисячних здано в оренду різноманітним комерційним фірмам. І от тепер, після тривалих судових засідань, приміщення повернуті й ми можемо вшанувати пам’ять наших героїв, розпочавши створення музейної експозиції.

Упродовж 2019-го виставку «БлокПост Пам’яті» в різних містах України відвідали 100 тисяч людей. Її зібрано з речей, які надали родичі чи знайшли на передовій учасники місії «Евакуація-200». У Львові експозицію можна побачити упродовж двох місяців у робочий час.

Коментарі

Позначки: , , ,