У Львові відкрили інноваційну лабораторію

Новини 16 Жовтня, 2023 52

В університеті Франка

11 жовтня з нагоди Дня Львівського університету на факультеті прикладної математики та інформатики ЛНУ ім. І. Франка за сприяння ІТ-компанії Intellias відкрито науково-практичну лабораторію IntelliMapLab.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛНУ ім Франка.

Це унікальний інноваційний освітній простір, де наші студенти під менторством спеціалістів Intellias зможуть створювати рішення, які визначатимуть майбутнє автомобільної індустрії.

Під час урочистого відкриття лабораторії з вітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського університету Віталій Кухарський: “Сьогодні  ІТ індустрія є серед лідерів, вона є прикладом того, як бізнесу потрібно розвиватися. І разом із тим ІТ-сфера показує, як потрібно співпрацювати з університетами. Ініціатива Intellias і Львівського університету – це важливий крок у спільному розвитку науки та індустрії. Відкриття цієї лабораторія є свідченням того, як сучасний освітній простір може взаємодіяти з технологічними досягненнями, роблячи Університет важливим центром для розвитку науки, інноваційних рішень, майбутнього в цілому”.

Лабораторію обладнали сучасною технікою для комфортного освітнього процесу. IntelliMapLab передбачає 25 робочих місць для студентів і лектора.

Загалом першочергово її відвідуватимуть студенти технічних спеціальностей, які зареєструвалися на курс “IntelliMapLab”. У межах цього проєкту студенти отримають теоретичні знання та практичний досвід, створюючи карти у форматі NDS (Navigation Data Standard) для навігаційних систем автомобілів.

“Майбутнє ІТ-сфери в Україні визначатимуть талановиті спеціалісти, які сьогодні на початку своєї кар’єри. Ми в Intellias вважаємо, що наша місія – допомагати їм отримати саме ті знання і той досвід, які надихатимуть їх на професійний ріст. Освітній проєкт IntelliMapLab для студентів Львівського університету – саме такий простір, у якому хочеться навчатись і зростати”, – зазначив Роман Гапачило, VP, Talent Management в Intellias.

Навчальна програма курсу складається з двох частин – Training lab та Product lab. Теоретична частина Training lab триватиме два місяці та міститиме лекції від експертів Intellias. Протягом практичної частини Product lab команди студентів під менторством спеціалістів Intellias виконуватимуть технічні завдання, працюючи над реальним проєктом в agile-командах. Учасники курсу використовуватимуть мови Java та Scala і бібліотеки Spark, GraphX, Sedona та JTS.

Для студентів це гарна можливість не лише отримати крутий практичний досвід у створенні навігаційних карт, а ще й успішно влаштуватися на роботу в компанії. Адже по закінченню проєкту найкращі учасники курсу зможуть пройти співбесіду в Intellias на позицію розробника. Реєстрація на програму відкрита, тож усі охочі старшокурсники технічних спеціальностей можуть подати заявку за цим покликанням.

Загалом ІТ-компанія Intellias щороку запускає навчальні проєкти та регулярно проводить тематичні вебінари Від 2021 року в ній працює освітній хаб IntelliStart, що дає можливість безкоштовно вивчати актуальні технічні напрями. У 2022-2023 роках Intellias успішно реалізував програму Junior Stream, учасники якої фокусувалась на вивченні Java та Scala. Нагадаємо, що влітку 2023 року Львівський національний університет імені Івана Франка та ІТ-компанія Intellias підписали Меморандум про співпрацю. Більше про це можна прочитати за покликанням.

Коментарі

Позначки: