У Львові відкрили дивну скульптуру (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 25 Вересня, 2021 835

Фото Андрія Садового

Вона створена в рамках проекту «Звуки Міста»

У Львові відбулась презентація скульптури нашого міста в рамках проєкту «Звуки Міста».

Про цеп ише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Мова про проєкт-синтез мистецтва та технологій, в основі якого лежить перетворення звуку на форму. Проєкт було ініційовано до 30-ї річниці Незалежності України.

«Сьогодні ми відкриваємо нашу п’яту з семи скульптуру проєкту «Звуки Міста». Над проєктом працювала величезна команда – 117 людей. Ми зібрали звуки українських міст разом з їх мешканцями, які як ніхто знають, як звучить їх рідні міста. Потім всі ці звуки за допомогою сучасних технологій ми сформували в таку фігуру, скульптуру якої ви сьогодні бачите. Її можна не лише побачити, а й послухати.

Основні звуки Львова – це звісно ж кава, бруківка, годинник на Ратуші, трамвай, тощо. Львів – дуже сучасне і креативне, дуже культурне і мистецьке місто, тому я сподіваюсь, що цю скульптуру тут полюблять і приходитимуть до неї, щоб послухати, як звучить Львів», – розповіла Альона Тимошенко, одна з авторок проєкту «Звуки Міста».

Звуки семи міст України були записані та трансформовані в арт-об’єкти за допомогою програм звукового дизайну та  3D-візуалізації. Відомі містяни ділилися власними  відчуттями, враженнями та найважливішими моментами зі свого життя. В основу кожної скульптури лягли звуки, пов’язані зі спогадами та розмірковуваннями відомих містян: артистів, спортсменів, митців, науковців та підприємців.

Фото ЛМР

Фото ЛМР

Фото ЛМР

Фото ЛМР

Проєкт «Звуки Міста» покликаний дати українцям можливість відчути  своє місто по-новому, пройнятися його «особистістю» й  атмосферою та ще палкіше в нього закохатися.

«Львів, як і кожне місто України, має свою особливість, свою нішу в нашій державі. Львів є душею України. Місто творять люди, які тут народжуються, які сюди приїжджають, які тут щось творять. Атмосферу нашого міста творить її середовище.

В щоденній метушні ми багато речей не помічаємо. Ми не дивимось на Ратушу, як на історичну центральну споруду Львова, чи яка смачна кава в якійсь кав’ярні. Треба вміти зупинятись і відчувати рідне місто. Дуже дякую авторам, що відчули наше місто», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Коментарі

Позначки: , ,