У Львові відбувся кулінарний конкурс для незрячих (ВІДЕО)

Новини 09 Червня, 2021 145

У Львові відбувся кулінарний конкурс для незрячих

У Львові відбувся кулінарний конкурс для незрячих — “Галицька господиня”. Цього року кулінари з вадами зору готували кондитерські вироби. У конкурсі взяло участь 15 учасників, серед них двоє чоловіків. Переможців обирали за двома основними критеріями – зовнішній вигляд та смак.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Торти, тістечка, печиво та інші солодощі цього року учасники до конкурсу спекли вдома.

Серед десертів вирізняється шоколадний вазон з фруктово-сирною начинкою. Це кулінарний витвір Ігоря Березовського.

“Спочатку зробив тарілку з білого шоколаду. Темний шоколад темперував – чорний шоколад нагрів до 50 градусів, а щоб працювати з ним охолодив до 29 градусів. Потім стаканчик паперовий обмастив шоколадом за допомогою кісточки — і в холодильник”, — каже Ігор Березовський.

Учасниця конкурсу Юлія Грет каже, що захопилася кондитерським мистецтвом, коли у неї народилася донька.

“Мій десерт називається “Мрійлива панянка”. Він такий жіночий, рожево-білий. Я навіть хотіла спочатку назвати його “Жіноча примха”, тому що там поєднання цікавих кремів – соленої карамелі, фісташок і мигдалю, також солодких фруктових кремів з шоколадним білим кремом”, — каже господиня.

Кулінарні змагання відбулися у приміщенні спецбібліотеки УТОС. Найкращого кондитера серед незрячих обирало журі.

“Це буде декілька критеріїв: безумовно зовнішній вигляд, складність самого виробу, смакові якості і креативність. В мене надзвичайно позитивне враження, оскільки я розумію, скільки зусиль потрібно докласти незрячим людям, щоби створити кондитерський виріб власними руками”, — каже суддя конкурсу Лідія Лукович.

Конкурс “Галицька господиня” відбувається понад 10 років поспіль. Минулого року учасники готували салати, цьогоріч — десерти.

“Зазвичай це були закуски, хоча перших два чи три роки ми теж робили кондитерські вироби, а потім це були закуски різноманітні, салати. В цьому році ми вирішили повернутися знову до кондитерських виробів, тому що це є домашні заготовки. Я точно знаю, що вони це все самі роблять”, — каже керівниця Львівського осередку товариства сліпих Любов Кукуруза.

Переможницею конкурсу стала Мажена Люкс. Вона спекла торт “Лісовий мох”.

Коментарі

Позначки: