У Львові відбувається підйом захворюваності на коронавірус, – головний медик міста

Новини 19 Червня, 2020 312

Ілюстрація: Високий замок

Я думаю, що після тривалого плато, яке ми спостерігали у травні, зараз ми перебуваємо на підйомі захворюваності. Я думаю, що падіння захворюваності найближчим часом не буде, а от наскільки буде стрімкий підйом, залежатиме від нас з вами.

Як пише «Четверта студія», у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що про це заявив сьогодні, 19 червня, очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Він зазначив, що впродовж останніх двох тижнів спостерігається зростання кількості інфікованих коронавірусом. Головний медик Львова наголосив, що позитивна динаміка зберігатиметься й надалі та залежатиме від дотримання мешканцями встановлених правил.

«Зростання ми спостерігаємо протягом останніх 10−14 днів. Напевно, це зумовлено тим, що послаблено карантин, люди більше спілкуються, більше виходять на вулицю, мабуть, менше дотримуються всім відомих правил, тому інфекція поширюється. Я думаю, що після тривалого плато, яке ми спостерігали у травні, зараз ми перебуваємо на підйомі захворюваності.

Я думаю, що падіння захворюваності найближчим часом не буде, а от наскільки буде стрімкий підйом, залежатиме від нас з вами. Важко спрогнозувати розвиток подій”, — зазначив Володимир Зуб.

Керівник міського управління охорони здоров’я також розповів, що педагогів, які будуть залучені до проведення ЗНО, наразі обстежують методом імуноферментного аналізу ІФА. Станом на сьогодні обстежено 599 осіб, у 11 з них виявлено імуноглобулін М позитивний.

«Це не означає, що у цих вчителів є хвороба, але це означає, що їм обов’язково необхідно здати тест ПЛР, щоб підтвердити або спростувати підозру», — додав Володимир Зуб.

Нагадаємо, за вчорашню добу лабораторні центри провели 643 ПЛР-тести, з яких 142 — позитивні. Серед них з нових проб ПЛР-тестів зроблено 543, і з них 105 — позитивні. Серед них — 72 мешканці Львова. Загалом в роботу взяли 516 проб.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,