У Львові відбулись навчання з підготовки до дій в умовах надзвичайної ситуації хімічної природи

Новини 20 Листопада, 2020 191

навчання

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулись командно-штабні навчання з підготовки до дій в умовах надзвичайної ситуації хімічного характеру. 

Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Під час командно-штабних навчань відпрацювали механізми реагування на інциденти на об’єктах підвищеної хімічної небезпеки та інші надзвичайні ситуації, пов’язані з викидом небезпечних хімічних речовин.

Учасники, зокрема особовий склад уповноважених державних органів та підрозділів оперативно-рятувальних служб, тренували свої вміння та навички з оцінки, координації та подолання наслідків НС.

«Результатом проведення командно-штабних навчань стане виявлення проблемних місць у міжвідомчій комунікації та розробка рекомендацій з реагування на надзвичайні ситуації хімічної природи», – наголосив Ігор Туз, директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Відтак, опрацювали проблемні питання кризового управління та заходів реагування на надзвичайні ситуації, з якими стикаються органи місцевого самоврядування у роботі. Тренування виявило також ряд другорядних факторів, пов’язаних з дією небезпечних хімічних речовин чи чинників на навколишнє середовище та населення.

«В межах навчань можна відпрацювати події та ситуації, що поширюються на межі як декількох адмінодиниць, так і виходять за межі держави. Моделювання подібних ситуацій дозволяє відпрацювати роботу різних служб та органів управління на усіх етапах. Це дозволяє оцінювати те, як діє громада для уникнення ризиків та забезпечення ефективного реагувати на інциденти, пов’язані з хімічною безпекою та охороною. Навчання також передбачають відпрацювання роботи правоохоронних органів у разі виявлення ознак злочинних діянь», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

За словами організаторів, командно-штабні навчання оцінюють компетентність фахівців, відповідальних за реалізацію та виконання планів, процедур на випадок надзвичайних ситуацій, їхньої комунікації між собою та критичного мислення під час прийняття рішень.

Навчання провели в рамках ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами».

Цей проект спрямований на посилення підготовки персоналу ДСНС, що займається реагуванням на надзвичайні ситуації, пов‘язані з небезпечними хімічними речовинами. Він також має на меті підвищити можливості ДСНС визначати хімічну небезпеку в надзвичайних ситуаціях та координувати міжвідомчу співпрацю.

Коментарі

Позначки: