У Львові відбулась дискусія щодо аспектів та викликів діяльності депутатів

Новини 01 Березня, 2023 119

У Львові відбулась дискусія щодо аспектів та викликів діяльності депутатів

Юрій Мартинюк розповів про роботу фракції ВАРТА у 2022 році

У Львові відбулась дискусія щодо аспектів та викликів діяльності депутатів Львівської міської ради у 2022 році, ініційована громадянською мережею «Опора.Львів».

У дискусії взяв участь голова фракції «ВАРТА» у Львівській міській раді Юрій Мартинюк.

Пропонуємо вам ознайомитись з тезами його доповіді про діяльність членів фракції у минулому році.

«Ми фактично почали рік із завершення попередніх проектів, над якими працювали. Зокрема, відкритий був громадський центр в Залізничному районі Pixlab. Це був проект, над яким працював в частині ініціювання та організації наш депутат Тарас Ворко. Він працював над цим проектом близько 3-4 років ще з попередньої каденції. Він просто жив цим проектом, а ми всі йому в цьому допомагали.

24 лютого змінило багато чого, але ми й надалі працювали кожен на своєму місці. Валерій Веремчук, голова комісії охорони здоров’я, ні на день не припиняв своєї роботи. Два останні роки були складні в плані медицини і тематиці ковіду. Коли почалось повномасштабне вторгнення, виклики в медичній галузі стали ще більшими. Але протягом цього складного року Валерію та колегам з медичної комісії вдалось подолати проблеми, які виникли у зв’язку з реформою медичної галузі. Зокрема, запрацювали ще два ТМО, що дало можливість диференціювати процеси в медицині. Можемо констатувати за висновками багатьох експертів, що Львів є найбільш підготовлений до тих викликів, які зараз стоять перед всією державою. Всі ці процеси, звичайно, супроводжувались потребою фінансування. Завдяки позиції голови бюджетної комісії Наталії Шелестак велика кількість коштів було спрямовано в найбільш важливі проекти, а їх використання було більш ефективним.

Наша назва – ПП ВАРТА – говорить сама за себе. З початком повномасштабного вторгнення ми фактично повернулись до тих речей, якими займались з початку з 2014 року: волонтерська діяльність, допомога державі, Збройним Силам. Ми робили це вісім років підряд. І якщо інші організації тільки почали свою діяльність, то ми просто повернулись до того, чим займались попередні роки.

Наталія Шелестак очолює найбільший в Україні волонтерський хаб «Центр волонтерства та захисту», Ігор Зінкевич з Вартою 1 почав працювати ще задовго до 24 лютого. Це речі, які були створені в комунікації з ДСНС, поліцією, вони й досі працюють. «Народна Самооборона Львівщини», організація, з якої більшість з нас прийшли в міську раду, працює й до сьогодні. Волонтерський штаб ВАРТИ – це структура, яка активно діє на вул. Скорика (Чайковського), 17, а також в багатьох інших точках міста.

Тож працюємо, стараємось, щоб в місті все було контрольовано, конструктивно і наскільки можемо наближаємо нашу Перемогу», – резюмував Юрій Мартинюк.

Коментарі

Позначки: ,