У Львові відбудеться забіг “За тверезу націю”

Новини 10 Травня, 2018 58

У неділю, 20 травня, о 15:00 львів’ян та гостей міста запрошують прийти до пам’ятника Степану Бандері і взяти участь у пробіжці, що приурочена до Дня Героїв, пише Форпост.

“Історія відзначення цього дня сягає ще 1941 року, коли Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як Свято Героїв. Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому що в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі кращі сини України XX століття, такі як Євген Коновалець, Микола Міхновський, Симон Петлюра. В період німецької і радянської окупації цей день відзначався у підпіллі.

Метою пробіжки є популяризація здорового і тверезого способу життя, поширення руханки та піднесення національної свідомості серед української молоді. Нам набридли алкогольні й тютюнові пута, що беруть у рабство найкращу українську молодь й позбавляють майбутнього. Ми хочемо бачити свідомих й здорових хлопців і дівчат, які прагнуть розвиватися фізично, розумово, духовно й розвивати Українську Державу, незалежність якої кується й досі у важкій боротьбі.

Закликаємо усіх українців до бойкоту алкоголю і тютюну. Не дай жодної копійки в кишені тих, хто вирішив збагатитись ціною здоров’я і життя твоїх братів і сестер. Це є вороги української держави. Ще Степан Бандера говорив: «Геть з українських сіл і міст горілку і тютюн, бо кожен сотик, виданий на це, збагачує фонди окупантів, які вживають їх для знищення України». Пройшли десятки років, а ці слова й зараз залишаються для нас актуальними. Процес алкоголізації зачепив практично кожну сім’ю. Кожного дня в Україні внаслідок вживання алкоголю помирає понад 100, від куріння – 320 людей! Непоправні збитки несе економіка держави. Під дією алкоголю скоюється левова частка ДТП, вбивств, сескуального насилля і т.д.”, – кажуть організатори.

Коментарі

Позначки: ,