У Львові відбудеться суд над Фединою та Звіробій (ВІДЕО)

Новини 30 Червня, 2021 1 726

Софія Федина і Маруся Звіробій у львівській кав’ярні під час онлайн-стріму/Главком

20 липня в Галицькому суді Львова відбудеться розгляд справи Марусі Звіробій та Софії Федини

У Галицькому районному суді міста Львова 20 липня відбудеться засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням волонтера Марусі Звіробій (Олени Біленької) і народного депутата від «Європейської солідарності» Софії Федини за ч.2 ст. 28 ч.1 ст.346 КК України («Погроза або насильство щодо державного діяча»).

Про це під дописом президента України Володимира Зеленського у Фейсбуці написала Маруся Звіробій, повідомляє “Четверта студія”.

Волонтерка порадила Володимиру Зеленському взяти довідку про стан здоров’я у лікаря-нарколога та з’явитись на судове засідання.

20 липня в Галицькому суді Львова відбудеться розгляд справи Звіробій та Федини. Фото: скриншот

20 липня в Галицькому суді Львова відбудеться розгляд справи Звіробій та Федини. Фото: скриншот

Як повідомляло Радіо Свобода, наприкінці жовтня 2019 року Софія Федина та Маруся Звіробій оприлюднили відеозвернення, яке вони записали у Львові. Вони відреагували на розмову Володимира Зеленського з добровольцями у селищі Золоте 26 жовтня 2019 року.

1 листопада 2019 року Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом висловлювання Софії Федини і Марусі Звіробій, які, зокрема, сказали про поїздку президента на Донбас, що там «може зірватися граната, а ще там обстріли бувають».

Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру і проєкт подання про зняття депутатської недоторканості з Софії Федини, кваліфікувавши справу за статтею Кримінального кодексу – погроза вбивством щодо президента.

Коментарі

Позначки: , ,