У Львові відбудеться шостий маратон пам’яті Василя Сліпака

Новини 24 Червня, 2022 37

У Львові відбудеться шостий маратон пам’яті Василя Сліпака

Усі кошти від продажу благодійних квитків будуть передані на потреби львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади для придбання автомобілів та термовізійних дронів

Упродовж 28-29 червня у Львові триватиме шостий міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W Lіve. Василь Сліпак для ПЕРЕМОГИ».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Усі кошти від продажу благодійних квитків будуть передані на потреби львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади для придбання автомобілів та термовізійних дронів.

Так, 28 червня о 19.00 у Львівській національній філармонії відбудеться відкриття маратону. У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, вокального ансамблю «Kalophonia», співака Назара Савка та скрипаля Миколи Гав’юка, прозвучать твори видатних українських композиторів та українські пісні. Детальна інформація про подію тут.

У Львові відбудеться шостий маратон пам’яті Василя Сліпака

29 червня о 17.30 у Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика міжнародний маратон пам’яті Василя Сліпака продовжить  концерт «W Live. З Любов’ю з Франції» Серін де Лабом — французької сопрано корейсько-американського походження, яка співала в 11 різних концертах заради миру та благодійності для України. 30 травня Серін приїхала до Львова в імпровізовану подорож, бажаючи поділитися музикою з українцями, висловити своє захоплення стійкістю і мужністю народу України та підтримати його. У концерті разом із вокалісткою почуєте знаних львівських піаністів Оксану Рапіту та Мирослава Драгана. Музиканти виконають твори світових класиків оперного репертуару. Детальна інформація про подію тут.

У Львові відбудеться шостий маратон пам’яті Василя Сліпака

Також 29 червня в рамках маратону пам’яті Василя Сліпака у Львові відбудеться концерт віолончельної музики «W Live. Молитва для Василя». Подія відбудеться о 19:30 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Денис Литвиненко виконає дві сюїти для віолончелі (№3 та №4) Йоганна Себастьяна Баха. У пам’ять видатному українцю та усім загиблим внаслідок жорстокої війни росії проти України, прозвучить тужлива пісня «Плине кача».

Партнери Маратону WLIVE-2022: Фундація Василя Сліпака; Посольство України у Франції; Постійне представництво України при ЮНЕСКО; Асоціація “Перетинаючи Європу”.

Детальна інформація про всі події 6-го Міжнародного маратону пам’яті Василя Сліпака за посиланням.

Нагадаємо, 29 червня виповнюється шість років, як снайперська куля забрала життя львів’янина Василя Сліпака – видатного українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника російсько-української війни, Героя України, кавалера ордена «За мужність» І ступеня.

Довідка

Маратон був започаткований 2017 року Львівською національною філармонією імені Мирослава Скорика та щороку символічно проводиться в останні дні червня. Він об’єднує музикантів з багатьох країн, а події маратону відбуваються у різних куточках світу. Цьогоріч концерти будуть в Україні, Швейцарії та Франції.

Коментарі

Позначки: