У Львові відбудеться презентація альбому «Колискові для Олекси» Cоломії Чубай

Новини 14 Вересня, 2020 208

2 жовтня о 19:00 відбудеться on-line концерт та презентація унікального альбому «Колискові для Олекси» Cоломії Чубай.

Про це ІВ “Четверта студія” повідомили організатори заходу.

Захід відбудеться за підтримки Українського Культурного Фонду та «Фокусу на культуру».

Альбом «Колискові для Олекси» – не просто історія про сина співачки – хлопчика з аутизмом та його Планету. Це – музика для заспокоєння, настрою, відчуття внутрішнього щастя та гармонії. Цей альбом можна вмикати вдома, в машині, на дитячих святах, засинати та танцювати під нього. У альбомі звучать найкращі тексти – від Лесі Українки до Івана Малковича та найсолодша музика.

Соломія записувала другий альбом колискових з друзями музикантами, дітьми з аутизмом та хором «Дударик». Це був неповторний досвід, адже у творах звучатимуть голоси понад 50 людей.

У концерті беруть участь: Соломія Чубай – вокал Сашко Главацький – гітара Андрій Коник – бас, флейта Том Луголообі – клавіші Ігор Гнидин – барабани «Rockoko» Михайло Романишин – скрипка Володимир Котляров – віолончель Ігор Процик – віолончель Унікальні гості: Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» під керівництвом Дмитра Кацала. Особливі гості: Учні з аутизмом викладача з Мексики Хавєра Донлукаса.

Дизайн створила: Юля Стрипа. Відеоарт: Олексій Хорошко.

Трансляцію концерту можна переглянути у Фейсбуці та Ютубі.

Довідково:

«Колискові для Олекси» Cоломії Чубай – це унікальний терапевтично-інклюзивний проект. Унікальність проекту полягає у тому, що він базується на реальній історії та досвіді мами – Соломії Чубай і її сина – Олекси Андріїшина з аутизмом, який розповідав, що він з іншої планети Земля. Вперше в Україні за допомогою музичного мистецтва розкривають тему розладів аутичного спектру.

«Колискові для Олекси» – проект, мета якого краще пізнати світ дитини з аутизмом, привернути увагу до проблем таких дітей, об’єднати якнайбільше батьків, які виховують дітей з аутизмом, змінити ставлення у суспільстві і не соромитись особливих дітей. Соломія Чубай почала цей проект тоді, коли Олекса пішов до першого класу звичайної початкової школі і батьки учнів, почувши, що в Олекси аутизм, почали збирати підписи про виключення хлопчика зі школи.

Вони думали, що Олекса заразний і неадекватний і може всіх убити. Щоб більше такого не траплялося, проект через музику та розголос, через українські колискові хоче достукатися до людей, які зможуть краще зрозуміти та почути батьків особливих дітей і прийняти їх.

Психологи та батьки можуть використовувати альбом «Колискові для Олекси» у арттерапії та танцетерапії і таким чином соціалізовувати дітей.

Також дітей можна залучати на презентаціях альбому та концертах. Колискові Соломії Чубай – зцілюють, а історія про її сина Олексу та його Планету – зачаровує.

 

Коментарі

Позначки: ,