У Львові відбудеться прем’єра нового видовищного мюзиклу «Пиши листи до Миколая!»

Новини 17 Листопада, 2023 65

10 та 11 грудня

10 та 11 грудня у Львові, на FestRepublic (вул. Старознесенська, 24-26), відбудуться прем’єрні покази нового авторського мюзиклу для всієї родини «Пиши листи до Миколая!». Цей цілковито український продукт – яскрава музична вистава, довкола якої згуртувалися найвідоміші творчі колективи Львова: Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Національна хорова чоловіча капела «Дударик», харизматичні вокалісти та актори. Авторка Різдвяного мюзиклу – відома українська письменниця та видавець Мар’яна Савка.

Про це повідомила Галина Гузьо, пише Четверта студія.

«Пиши листи до Миколая!» – це масштабне дійство, під час якого на сцені збереться понад 150 артистів! Магія віршів і музики, передчуття і дива Різдвяних свят, актуальні метафори самої історії, – усе це не залишить байдужими ані дітей, ані дорослих. За сюжетом мюзиклу, українська родина, батько якої на фронті, плете сітку для військових. Довкола сітки й розгортається головна інтрига вистави: чорти хочуть зіпсувати її, але ангели можуть перетворити її на магічну. «Це про те, що ми всі і є міцна сітка – любові, захисту, сплетена з наших мрій та найбільшого бажання Перемоги», – каже авторка мюзиклу «Пиши листи до Миколая!» Мар’яна Савка.

Мар’яна Савка розповідає, що перші музичні номери майбутньої постановки народилися ще у 2011-му. «Довгі роки я не знала, як реалізувати цей проект, – каже вона. – А мій батько часто мені казав: «Допиши свій мюзикл, це дуже важливо! На жаль, тато уже не побачить, що я не просто дописала його, а й збираюся цієї зими поставити на великій сцені. Дописувала мюзикл торік восени й узимку. Якраз був період блек-аутів. Писала нові пісні, розвивала сюжетну лінію: окрім ангелів та чортів, з’явилися люди і  Миколай. Часто мелодії приходили до мене самі, у темряві. І це було якимсь дивом!».

Творчу ідею Мар’яни Савки підтримали директор – художній керівник та головний диригент хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал і керівник симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк. «А я так давно мріяла попрацювати з цими колективами! – розповідає Мар’яна Савка. – Щоб музика звучала красиво і не банально, запросила до роботи над аранжуванням Юрія Романіва – мого давнього товариша, піаніста в нашій групі «Тріо «Мар’яничі». Підготовка триває уже півроку. Зараз активний репетиційний період. На роль дівчинки Марти я запросила Оксану Караїм, роль головного чорта виконає Ескен Зова. А найцікавіша історія зі Святим Миколаєм. Його зіграє актор і режисер Олексій Кравчук, який влітку демобілізувався з війська, де мав позивний… Святий Миколай. За собою я залишила роль мами».

Один показ мюзиклу «Пиши листи до Миколая!» планують зробити благодійним – і запросити на нього дітей воїнів, переселенців, сиріт. «Наближаються різдвяні свята. Найважливіше – подарувати дитям яскраві емоції, подарувати радість, яка зігріватиме в довгі зимові дні», – кажуть творці видовищної постановки.

Квитки на мюзикл для всієї родини «Пиши листи до Миколая!» доступні онлайн – 10 грудня (17:00), 11 грудня (14:00):

https://lviv.kontramarka.ua/uk/pisi-listi-do-mikolaa-rizdvanij-muzikl-dla-vsiei-rodini-86350.html

Коментарі

Позначки: ,