У Львові відбудеться пісенна подорож містом

Новини 19 Серпня, 2021 257

24 серпня Театральний центр “Слово і голоС” виступить у 5-ти локаціях центру Льова – з виставою “Земля-Пісня: пісенна подорож містом”. Подорож триватиме з 15.00 до 18.00.

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

Локації:
– Парк ім. І. Франка, арка

– Вхід у парк І. Іранка зі сторони вул. Січових Стрільців, біля літнього кафе

– Вірменський дворик, вул. Вірменська, 7/13

– Площа перед Домініканським собором, пл. Музейна

– Біля кафе “Фацет”, вул. Вірменська, 28

«ЗЕМЛЯ-ПІСНЯ» – це дійство, де головною дійовою особою є Українська Пісня.

«Ці пісні ви, може, ніде не почуєте, збирали їх на Поділлі, Поліссі, Полтавщині, Кропивниччині, Галичині, а також із рідкісних музичних видань», – розповідає про співочу виставу «Земля-Пісня» автор, художній керівник театру «Слово і голоС», співачка Наталія Половинка.

Дійство зіткане з двадцяти найдавніших традиційних пісень.

Унікальність роботи з народною піснею Театрального центру «Слово і голоС» в тому, що тут пісня співається без обробок і музичних інструментів, вона родиться тут і зараз так, як народилася вперше, у 12-му чи 17-му століттях.

«Як рідко зараз ви можете почути живу пісню! Живу – це із живого джерела, із цієї людини у цьому часі і просторі. Бо ж у всі часи людина і любить, і дихає, і народжує так само, як тисячу років тому. І пісня береже і животворить у людині саме те, що робить її ЛЮДИНОЮ, живою – посеред віртуального простору нашого часу. Так Шевченко нам нагадує про серце Прометея: «ВОНО ЗНОВУ ОЖИВАЄ І СМІЄТЬСЯ ЗНОВУ!», – говорить співачка.

Режисер – Наталія Половинка

Виконують: Наталія Половинка, Софія Нагірна, Ігор Шпильовий, Наталія Рибалкіна

Долучайтеся! Святкуймо піснею!

Коментарі

Позначки: ,