У Львові відбудеться масштабна акція протесту мікропідприємців

Новини 08 Березня, 2020 881

Львівську ОДА пікетуватимуть через наміри влади ліквідувати малий бізнес, фото Михайло Задорожний

10 березня, о 10:00, у Львові відбудеться масштабна акція протесту мікропідприємців (ФОП) Львівщини за збереження та розвиток спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Про це повідомили організатори.

Спрощенна система оподаткування, обліку та звітності – визнана однією з найкращих податкових моделей у світі,  адже вона дає змогу мільйонам громадян, розпочати свою справу, без податкових навантажень та спеціальних навичок, спробувати свої сили у бізнесі.

Лише на Львівщині кількість мікропідприємців уже налічує понад 105 тисяч і ця цифра щороку зростає.

На жаль, ухвалені та підписані закони 128-ІХ та 129-ІХ, що вступають у дію вже 19.04.2020 року суттєво підвищують ризик втрати спрощенної системи оподаткування, адже пропонований облік та звітність нівелюють саме поняття «спрощенки»

«Вважаємо що втілення цих законів у життя, значно збільшить навантаження на мікробізнес та призведе до його повного знищення. Також висловлюємо свою пересторогу, через можливе зростання корупційної складової та розвитку кримінальних схем, пов`язаних з так званим «кеш беком».

Зазначаємо, що ці закони були ухвалені без економічного прогнозу їх наслідків та без проведення діалогу з представниками саме мікро-підприємницької спільноти.

Усвідомлюючи, що для належного рівня партнерської взаємодії громадськості, органів влади, територіальних громад та соціально відповідального бізнесу необхідна відповідна законодавча база, учасники акції звертаються до Центральних органів влади за підтримкою наших вимог

Бізнес потребує консолідації, на тлі змін законодавства, що стосується ФОПів.

Ми працюємо в різних галузях – від ІТ та мистецтва, до звичайних базарів. За останні місяці ми зрозуміли: щоб відстоювати свої права, щоб нас чули там, де керують, здебільшого, представники великого бізнесу, ми маємо триматися разом. Нам час об’єднуватися», – йдеться у повідомленні організаторів.

Під час акції протесту, планується зустріч із Головою ЛОДА та передача йому вимог мікробізнесу.

Очікувана кількість учасників до 1000 осіб.

Свою присутність на акції протесту підтвердили Народний депутат України Галина Васильченко, Голова ДРС України Ксенія Ляпіна та інші відомі громадські діячі

Довідка

Закони про нову роботу з РРО та кешбек опубліковано 19 жовтня у “Голосі України” №200:

  • №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг»;
  • №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».
    Детальніше можна прочитати тут:
    https://news.dtkt.ua/state/cash-handling/58413

Коментарі

Позначки: , , ,