У Львові відбудеться 20 ювілейний Docudays UA

Новини 06 Листопада, 2023 98

Стартував він у Полтаві й побуває у 22 областях України

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA подорожує країною! Ювілейний 20 Фестиваль розпочався у жовтні й триватиме по грудень.

Стартував він у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот.

До Львова він завітає з 10 по 17 листопада. Публічні події відбуватимуться у Горіховому (Lviv Film Centr) та Мистецькій бібліотеці.

Також заплановані  спеціалізовані покази для учнів Ліцею №38 Львівської міської ради та онлайн зустріч для співробітників ДУ “Центр пробації”.

“Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього» — це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста та селища, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Це розмова про те, як очистити наші води й землі від забруднень і мін, які нам у великій кількості залишають окупанти. Ми будемо говорити про все це під час фестивалю і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію” – розповіла регіональна координаторка Мандрівного фестивалю DOCUDAYS UA у Львові Ніна Хома.

Дивіться усю фестивальну програму на сторінці Мандрівний Docudays UA на Львівщині.

Контактна особа:  Ніна Хома, регіональна координаторка Мандрівного Docudays UA у Львові: nina.khoma@docudays.ua, 0965522731.

Коментарі

Позначки: