У Львові від Зеленського вимагають зняти його скандального слугу Ростислава Мельника

Новини 15 Липня, 2019 1 106
У Львові від Зеленського вимагають зняти його скандального слугу Ростислава Мельника

У Львові від Зеленського вимагають зняти його скандального слугу Ростислава Мельника

Громадський форум Львова просить зняти Ростислава Мельника з виборчих перегонів. Про це у Фейсбуці пише Тетяна Метик.

ГФЛ скерував листи на ім’я президента України Володимира Зеленського, керівника штабу партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка та голови ЦВК Тетяни Сліпачук з вимогою скасувати реєстрацію кандидата у народні депутата Ростислава Леонідовича Мельника(в одномандатному виборчому окрузі № 116) та виключити його з виборчих списків. Оскільки, згідно Закону України «Про вибори народних депутатів України» набрання щодо кандидата у депутати законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину може бути підставою зняття цієї особи з виборчого процесу.

Громадські активісти нагадали про те, що рішенням Сихівського районного суду м. Львова від 11.02.2014 р. та рішенням Апеляційного суду Львівської обл. від 06.11.2014 р. (справа 1319/9609/2012) громадянина Ростислава Мельника зобов’язано відновити знищену ним історичну пам’ятку (будинок композитора Ярослава Ярославенка), чого він до сьогодні так і не зробив. Натомість іде до Верховної Ради України.

Зокрема у листі до керівника штабу партії “Слуга народу” ГФЛ зазначив, що присутність Ростислава Мельника у списку партії «Слуга народу» кидає тінь на саму партію та наводить на висновки, що ця політична сила бере у свої ряди людей, що в нахабний спосіб порушують закон, плюндрують історичну спадщину Львова і не виконують рішення судів.

Голові Центральної виборчої комісії
п-і. Сліпачук Тетяні Володимирівні
Повідомляємо вам, що в одномандатному виборчому окрузі № 116 у Верховну раду балотується власник будівельної компанії РІЕЛ, громадянин Ростислав Леонідович Мельник. Його висунула партія «Слуга народу».

10.09.2008 року будівельники від Ростислава Мельника вщент зруйнували до фундаментів будинок видатного українського композитора і патріота України Ярослава Ярославенка, що розташовувався за адресою: вулиця Ярослава Ярославенка, 30 у Львові. Це була історична пам’ятка, яка внесена у реєстр пам’яток під охоронним номером № 1297.

Сам факт у варварський спосіб зруйнування історичної пам’ятки збурив громадську думку та викликав широкий резонанс у ЗМІ. Громадськість провела низку заходів: пікети Львівської міської ради, прес-конференції, пам’ятну ходу тощо.

Громадський форум Львова як громадська організація, яка виступає на захист пам’яток у Львові, чи не перша, яка повідомила про цей кричущий факт порушення українського пам’яткоохоронного законодавства та міжнародних зобов’язань України у сфері збереження культурної спадщини контролюючі органи та пресу.

Багато науковців, громадських та культурних діячів, які відомі в усій Україні, підписали відкриті листи до міської влади з вимогою посприяти відбудові історичної пам’ятки та покарати винних. Зокрема, такого листа підписали Герой України та письменник Роман Іваничук, письменник та перекладач Андрій Содомора, професор Іван Вакарчук, ректор Українського католицького університету єпископ Борис Ґудзяк, дисидент професор Мирослав Маринович, дисидент поет Ігор Калинець та багато інших.

Рішенням Сихівського районного суду м. Львова від 11.02.2014 р. та рішенням Апеляційного суду Львівської обл. від 06.11.2014 р. (справа 1319/9609/2012) громадянина Ростислава Мельника зобов’язано відновити історичну пам’ятку, чого він до сьогодні так і не зробив. Натомість іде до Верховної Ради України.

Просимо втрутитися у цю ситуацію і посприяти тому, щоб скасували реєстрацію кандидата у народні депутата Ростислава Леонідовича Мельника та виключили його з виборчих списків. Згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів України» набрання щодо кандидата у депутати законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину може бути підставою зняття цієї особи з виборчого процесу.

Коментарі

Позначки: ,