У Львові від Садового вимагають відновлення музею Романа Шухевича

Новини 08 Лютого, 2024 23

Цей музей є не лише важливою культурною пам’яткою для українців, а й символом незламності та опори ворожому режиму

Сьогодні, під час пленарного засідання Львівської міської ради, депутати фракції «Європейська Солідарність» звернулися до міського голови з вимогою прийняти рішення про відновлення будинку-музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Відповідну заяву зачитала голова комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків, депутатка Лейла Мелесова-Вальчак, пише Четверта студія.

«Із часу ворожого російського ракетного удару по одному із символів української національної памʼяті – Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича минуло понад місяць. Місце, яке цілеспрямовано знищили московити, — не просто музей, це колишня штаб-квартира Головнокомандувача УПА», – йдеться у зверненні.

За словами депутатки, на зустрічі громадськості 17 січня 2024 року у Львові, в історичному музеї, ідею якнайшвидшого відновлення будівлі підтримали донька Романа Шухевича – Марія Трильовська, Леся Шухевич, голова Братства ОУН-УПА – Богдан Борович, дисидент та громадський діяч – Мирослав Маринович, представники Львівської ОВА, народні депутати України, депутати Львівської обласної та міської рад.

«Попри прохання доньки легендарного українського діяча – Марії Шухевич та наявність фінансової допомоги від меценатів, зокрема Фонду Петра Порошенка, справа відбудови музею застигла.

Цей музей є не лише важливою культурною пам’яткою для українців, а й символом незламності та опори ворожому режиму. Саме тому ми просимо визначити замовника робіт з відбудови музею, погодити необхідну проектно-кошторисну документацію у встановленому порядку.

Генерал Шухевич не має могили. Генерал Шухевич має місце останнього бою. Ми зобовʼязані зберегти це місце для наших нащадків!», – додала Лейла Мелесова-Вальчак.

Коментарі

Позначки: , , ,