У Львові учням пропонують отримати пільгову транспортну картку

Новини 26 Січня, 2022 575

Документи прийматимуть централізовано у навчальних закладах

ЛКП «Львівавтодор» закликає школярів та їхніх батьків активніше подавати документи для виготовлення учнівських транспортних карток «ЛеоКарт». Відтепер це зробити стало простіше: документи прийматимуть централізовано у навчальних закладах.

Про це інформує прес-служба ЛМР, пише Четверта студія.

У кожній школі визначено відповідальну людину, яка збиратиме пакети документів. А вартість транспортної картки — 60 грн — тепер можна оплатити через термінали Easy Pay та, відповідно, долучити чек про оплату до пакету документів. У такому разі транспортні картки учні теж отримають у своїх навчальних закладах.

Учні, які мають 100 % пільгу на проїзд у громадському транспорті, документи на виготовлення транспортної картки можуть подавати через Центр обслуговування пасажирів або онлайн через Портал мешканця, а також централізовано у навчальному закладі. Йдеться про дітей з багатодітних сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС, осіб з інвалідністю по зору або з ураженням ОРА та осіб з інвалідністю з дитинства, в яких один батьків загинув (пропав безвісти) під час проходження військової служби. Їм оплачувати вартість транспортної картки — 60 грн — не потрібно.

До пакету необхідних документів дітям необхідно додати посвідчення пільговика.

Транспортна картка «ЛеоКарт» гарантує усім учням Львівської громади безоплатні, безлімітні та цілорічні поїздки в усіх видах міського громадського транспорту.

13 січня у Львові стартував перший етап впровадження е-квитка. Відтак, у тестовому режимі запрацювала автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті.

На цьому етапі тестують обладнання та систему загалом, допомагають пільговим категоріям населення адаптуватися до користування персоніфікованими картками «ЛеоКарт», аби зрештою кожен міг самостійно валідуватися і почуватися комфортно у громадському транспорті.

Водночас, до кінця лютого можна здійснювати пільгові поїздки і на основі звичайних посвідчень. Для пасажирів продовжує діяти готівкова форма оплати за проїзд. Вартість незмінна — 10 грн.

Коментарі

Позначки: ,