У Львові учасники АТО вдруге публічно вимагали реакції силовиків на «народні республіки»

Новини 05 Грудня, 2017 117

Дмитро Баховський. Фото: Микола Тис/ZIK

На сесії Львівської облради озвучили звернення громадських організацій учасників АТО до правоохоронних органів з вимогою дати оцінку організаторам Львівського безпекового форуму, під час якого продемонстрували карту із «народними республіками Донецька та Луганська»

Текст звернення від атовців, які прийшли на сесію облради 5 грудня, зачитав учасник АТО Дмитро Баховський, повідомляє  IA ZIK.

Як нагадав Д.Баховський, на Безпековому форумі у Львові організатори презентували карту України, де замість позначок про зону антитерористичної операції та окупованих територій Донецької та Луганської областей були позначені «народні республіки» – «People’s republic’s of Donetsk and Luhansk».

«Вважаємо цей випадок провокативним, спрямованим на легалізацію сепаратистів, інструментом гібридної війни проти України», – наголосив Д.Баховський.

У часники АТО звернулися до правоохоронців дати оцінку організаторам цих заходів.

Подаємо текст звернення дослівно:

«Під час заходу «Львівський безпековий форум», який тривав упродовж 30 листопада – 1 грудня у Львові, його організатори продемонстрували учасникам форуму англомовну карту, на якій були названі підтримувані Росією осередки сепаратизму – Придністров’я, Абхазія, Південна Осетія, анексований Крим, а також так звані Донецька та Луганська «народні республіки».

Справедливе обурення львівської громади викликало те, що окуповані території Донбасу були позначені не як зона проведення антитерористичної операції, а як «People’s republics of Donetsk and Luhansk» (Народні республіки Донецька та Луганська).

Вважаємо цей випадок провокаційним кроком, спрямованим на легалізацію сепаратистів, а сам захід – елементом «гібридної війни» для розхитування суспільної ситуації на Львівщині та України в цілому.

Зважаючи на великий суспільний резонанс, особливо у колі членів громадських організацій – учасників АТО, звертаємося до Служби безпеки України та правоохоронних органів дати відповідну оцінку діям організаторів заходу».

Нагадаємо, учасники АТО 1 грудня на площі біля Львівської міськради виступили з публічним зверненням з приводу карти із невизнаними «народними республіками», яку 30 листопада використали організатори на Безпековому форумі у Львові. Учасники наполягають на притягненні до відповідальності осіб, які у Львові є апологетами гібридної війни проти України та українців. Відповідне звернення учасники АТО зареєструють у Львівській міській раді.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,