У Львові у зоні ЮНЕСКО знесуть будинок

Новини 21 Серпня, 2019 108
У Львові у зоні ЮНЕСКО знесуть будинок

У Львові у зоні ЮНЕСКО знесуть будинок

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво релігійною організацією «Провінція отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні Української греко-католицької церкви» культурно-духовного центру для проведення реколекційних практик з демонтажем аварійного будинку на вул. Б. Хмельницького, 34, 36.

Таке рішення члени виконавчого комітету ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє Леополіс.

Містобудівна документація передбачає, що цільове призначення земельної ділянки  площею 2,6166 га  – для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій; категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – 18 м.

Начальниця управління історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповіла, що триповерховий будинок на вул. Б. Хмельницького є в аварійному стані і його вже неможливо відремонтувати. Водночас вона наголосила, що потрібно ввести обмеження щодо висотності майбутнього центру, оскільки це зона ЮНЕСКО.

Максимальна висота будівлі може бути 14,5 метра.

Коментарі

Позначки: ,