У Львові у соборі святого Юра відбувається молитовна Хресна хода (ВІДЕО)

Новини 04 Квітня, 2021 819
У Хрестопоклонну неділю у соборі святого Юра у Львові відбувається молитовна Хресна хода

У Хрестопоклонну неділю у соборі святого Юра у Львові відбувається молитовна Хресна хода

Цієї неділі, 4 квітня 2021 року, в архикатедральному соборі святого Юра відбувається молитовна Хресна хода. Віряни до неї долучаються дистанційно. Кількість вірян у храмі контролюють.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, пише “Четверта студія”.

Традиційну хресну ходу, яку щороку проводять у Хрестопоклонну неділю, цього року планували провести у Митрополичих садах. Але через спалах захворюваності на коронавірус в області її проведуть у Соборі Святого Юра.

«Щороку у Хрестопоклонну неділю ми як Церква збираємося разом для того, щоби згадати цей хресний шлях нашого Спасителя і пройти Хресною дорогою. Традиційно ми ходили від храму Архистратига Михаїла, через ціле місто, з хрестом. Завершувалось усе на площі перед пам’ятником Митрополитові Андрею. Цього року хода відбувається у храмі. Ми закликаємо, щоби наші вірні долучалися онлайн до цієї молитви», – зазначив речник Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.

Тематика цієї ходи, каже о. Павло Дроздяк – це відзначення 75–тої річниці від псевдособору, коли була ліквідована Українська Греко-Католицька Церква. Також хода відбувається у контексті пам’яті святкувань 20-тої річниці візиту святого Івана Павла ІІ до України. А також, зазначив о. Павло Дроздяк, під час Хресної ходи моляться за мир в Україні і за тих, хто постраждав від пандемії.

Коментарі

Позначки: , ,