У Львові у аптеках немає антибіотиків, – нардеп Софія Федина

Новини 04 Листопада, 2020 236

Софія Федина. Фото: Прямий.

Чинна влада провалила питання боротьби з коронавірусом.

Про це сказала народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина,пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Я сьогодні хочу говорити про величезний цинізм чинної влади, зокрема про боротьбу з коронавірусом і корупційні діяння на фоні боротьби з коронавірусом. Згадайте як красиво ловили одинокого плавця в Дніпрі кілька десятків поліцейських, штрафували людей за те, що вони одиноко ходили в масках в парку. І тоді це було страшно, розганяли питання про зраду і небезпеку”, – сказала вона.

Федина наголосила, що станом на 3 листопада за добу захворіли понад 8 тисяч людей, понад 400 тис. українців хворіли або ще хворіють на коронавірус, 7,5 тис. загиблих від коронавірусу. “А в нас, виявляється, все добре, тому що кошти з коронавірусного фонду витрачаються абсолютно не на боротьбу з коронавірусом. Частина коштів витрачається і закатується в дорогу. Я кажу, що це є цинізм, особливо коли “Слуги народу” заявляють, що коронавірусний фонд був створений для будівництва доріг. Як каже моя мама, нас всіх на цвинтар повезуть красивими дорогами”, – додала депутат.

Вона зазначила, що боротьба з коронавірусом є першочерговим завданням для чинної влади.

“Звичайно, дороги потрібно будувати, але в цьому увесь трагізм, що їх будувати в такій кількості можна тільки тоді, коли у нас все населення буде протестоване, коли всі лікарні будуть відремонтовані й забезпечені киснем, ШВЛ, тестами – як ПЛР, так і ІФА, ліками”, – зауважила Федина.

“Сьогодні також забирають кошти в онкохворих, прикриваючись, що, виявляється, ми не встигаємо зробити програму. Так що, онкохворим здихати, перепрошую, коли ви гроші вкатуєте в дороги? Що зараз онкохворим робити, коли їх виганяють з лікарень – щоб там робити коронавірусні палати в той час, коли влада не забезпечила систематичної підготовки того, щоб лікарні могли оперативно розгортати ліжко-місця і забезпечувати хворих ліками й можливостями лікування”, – зазначила Федина.

За її даними, тільки по Львівській області понад 400 млн грн хворі на коронавірус виклали з власних кишень на лікування, тому що з державних коштів їм не надійшло абсолютно нічого.

“Сьогодні в аптеках України нереально знайти антибіотики, і коли я хочу купити антибіотики у Львові, мені кажуть, що найближче антибіотики є в Одеській області. Це провал МОЗ і провал боротьби з коронавірусом Зеленського і влади “Слуг народу”. Але ви кажете, що грошей немає. Поговорімо про вчорашній законопроєкт, де ви зняли оподаткування офшорних коштів, і держава недоотримає понад 10 млрд доларів завдяки вам і вами вчора прийнятими рішеннями. Це цинізм і за цей цинізм ви будете відповідати не тільки по закону, але й перед Богом”, – наголосила Федина.

Коментарі

Позначки: , , ,