У Львові тиждень буде доступною для вірян чудотворна ікона

Новини 12 Грудня, 2019 2 050

Скриншот відео

Від 15 грудня буде можливість помолитися біля Зарваницької чудотворної ікони Божої Матері

У Львові від 15 грудня 2019 року буде можливість помолитися біля Зарваницької чудотворної ікони Божої Матері. У храмі св. Анни (вул. Городоцька 32, Львів) ікона перебуватиме до 22 грудня 2019 року. 

Як пише «Четверта студія», про це інформують на сайті храму.

Впродовж тижня кожен бажаючий матиме доступ до ікони. До звичного розпорядку Богослужінь буде додано Богородичні молитви.

Довідка. Ікона Божої Матері Зарваницької — святиня Зарваниці, датується серединою XVII ст. За легендою, існував ще образ XIII ст. Відома в Україні та за її межами.

За переказами, після спустошення татарськими ордами Києва один монах, рятуючись втечею від нападників, потрапив у незнані місця над річкою Стрипа. Знеможений до краю, у молитві просив Богородицю, щоб взяла його під свою опіку. Умиротворений молитвою, заснув. У сні йому з’явилися Пречиста Діва Марія і два янголи з білими ліліями в руках. Чернець упав перед Богородицею на коліна, а вона, посміхнувшись, доторкнулася до нього омофором. Монах прокинувся у чарівній долині, оповитій густим лісом. Вражений красою місцевості, побачив над джерелом ікону Пресвятої Богородиці з Ісусом на руках, котра світилася. Чернець залишився там. Згодом збудував капличку, куди помістив ікону; опісля тут звели церкву з монастирем.

Село, що виникло біля цього святого місця, назвали Зарваницею. За переказами, ікона не раз зупиняла ворожі напади, а вода з джерела зцілювала калік і хворих.

 

Коментарі

Позначки: