У Львові туристам показують вулицю з вщент розбитими тротуарами (ФОТО)

Новини 01 Серпня, 2020 1 396

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

Гості міста під час огляду історичної архітектури, ходять понівеченими тротуарами біля щільно припаркованих на них автомобілях

У Львові мешканці вулиці Тарнавського закликають міську владу відремонтувати тротуари  на вулиці, які “понад 50 років не бачили ремонту”.

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у зверненні на “Гарячу лінію міста Львова” користувача соцмереж Виктор А.

Вулиця М. Тарнавського у Львові налічує більше сорока будинків, які входять до переліку пам’яток архітектури і містобудування. У відомих міських екскурсоводів є окремі програми, де вони збирають людей, що бажають побачити і почути історію вулиці. Під час котрих треба бути пильними і не весь час дивитись на історичну архітектуру, бо можна зламати ноги через понівечені тротуари і щільно припарковані на них автомобілі. Мешканці ж вулиці можуть звісно і запам’ятати де є ями і перескакувати їх навіть із закритими очима“, – зазначається у тексті звернення на “Гарячу лінію міста Львова”.

Автор звернення наголошує, що “моя родина мешкає на цій вулиці з 1949 року, на пам’ яті моїх родичів не було жодного капітального ремонту тротуарів на відрізку від початку вулиці до повороту на вул. Архіпенка. Автомобілі паркуються з обох сторін вулиці, як на частині для проходу пішоходів, так і на газоні. А зважаючи на дуже вузький тротуар, не залишається місця для проходу пішоходів. Деякі мешканці перших поверхів самостійно встановлюють “запобіжники” від парковки під своїми вікнами з підручних матеріалів: цемент, бетон, форму яким придають відрами“.

Він також відзначає, що “особливою “прикрасою” стали кустарні відводи дощової води прямо на тротуари та газони, при несанкціонованій перебудові конфігурації дощових труб. Під час дощу місцями утворюються водоспади, майже як у Карпатах. Таким чином тротуари на вулиці Тарнавського понівечені часом, автомобілями та недбалим ставленням деяких мешканців вулиці“.

Прошу відремонтувати тротуари та встановити запобіжники парковки автомобілів з обох сторін вулиці (на відрізку від будинку номер 3 до будинку номер 34), щоб це надало змогу вільно пересуватися пішки вулицею та відновити естетичний вигляд газонів“, – йдеться у тексті звернення.

 

 

Довідково. Вулиця Тарнавського — вулиця у Личаківському та Галицькому районах Львова, у місцевості Снопків. З’єднує дві частини вулиці Зеленої (початок від будинків №№ 28, 30) — нижню Зелену і верхню Зелену. Друга серед вулиць Львова за кількістю пам’яток архітектури. На вулиці розташовані 42 будинки-пам’ятки місцевого значення.

Вулиця складається з двох частин: долішньої та горішньої. Ці частини з’єднані між собою порівняно коротким підйомом-спуском у формі зиґзаґу і власне завдяки йому вулиця Тарнавського вважається однією з найоригінальніших та найромантичніших вулиць Львова.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,