У Львові триває суд над левандівським ґвалтівником (ВІДЕО)

Новини 24 Травня, 2021 661

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Під стіни суду прийшли львів’яни, щоб підтримати сім’ю Яцьків.

Про це повідомляє матір потерпілого Софія Яцьків, передає Четверта студія з посиланням на “Еспресо.Захід”.

Сьогодні, 24 травня, розпочалося чергове судове засідання у справі зґвалтування 11-річної дитини. Батьки потерпілого розповідають, що справу навмисно затягує сторона захисту обвинуваченого Мирослава Мартинюка. Під стіни суду прийшли львів’яни, щоб підтримати сім’ю Яцьків.

“Підтримка та допомога потрібні нам зараз як ніколи. Наше гасло: Ні затягуванню судового процесу! Без Вашої активної позиції та розголосу цей процес може тривати ще роками”, – пише мама постраждалого хлопчика Софія Яцьків.

Нагадаємо, злочин відбувся 18 червня. 18 літній підліток заманив хлопчика у безлюдні хащі Левандівки одного зі спальних районів Львова та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Яцківи відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати ймовірного злочинця. Його оперативно затримали цього ж дня.

Після упізнання, 20 червня Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент за участі потерпілого, слідчих, представників прокуратури і психолога. Затриманий участі в слідчому експерименті не брав. Мабуть, тому що не визнає вини.

На початку серпня експертиза визнала ґвалтівника осудним.

12 серпня йому було продовжено запобіжний захід на місяць.

У вересні 2020-го левандівський ґвалтівник все ще залишається під вартою. Захист взявся звинувачувати потерпілого, а новий адвокат схиляє слідство до того, що 12-річний хлопчик змусив 18-річного юнака себе зґвалтувати.

Нещодавно соратники львівського псевдоактивіста та антивакцинатора пікетували у Львові суд у справі левандівського ґвалтівника.

Вже опитали усіх свідків і судді перейшли до розгляду протоколів та експертиз. За попередніми даними, 18-річного ґвалтівника можуть позбавити волі на термін до 15 років.

Коментарі

Позначки: ,