У Львові триває Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024

Новини 15 Квітня, 2024 89

Впродовж семи днів кращі джазові виконавці України, а також іноземні гості даруватимуть виняткову музику та блискучу живу гру

З 14 по 28 квітня у Львові відбувається  традиційний Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024, який об’єднує музикантів та фанатів цього музичного стилю, повідомили організатори VINIL concert agency.

Впродовж семи днів кращі джазові виконавці України, а також іноземні гості даруватимуть виняткову музику та блискучу живу гру для усіх поціновувачів справжнього джазу!

Окрім того, вперше за шестирічну історію  фестивалю, організаторами впроваджено систему єдиного квитка-абонемента на усі 7 концертів, вартість якого становить  від 700 до 900 грн!

Охочі піти на який окремий концерт в рамках фестивалю матимуть можливість купити вхідний квиток та обрати будь-яке вільне місце у глядацькому залі! Вартість вхідного квитка 350 грн. Тож купувати абонемент набагато вигідніше.

Відкрили фестиваль вчора, у неділю 14 квітня, програмою «І плине  JAZZ».

“Джаз у Львові – це вишукані нішеві парфуми, у яких поєднуються найнесподіваніші нотки – від танго та джазових стандартів до авторських композицій та українських народних пісень, наших рідних «стандартів».

І саме це шалене поєднання найнесподіваніших стилів та барв творить унікальний букет львівського джазу”, – відкриваючи фестиваль зазначили організатори VINIL concert agency.

У концерті-відкритті фестивалю відбулася подорож джазовим Львовом від 30-х років до сучасності.

У виконанні львівської співачки Марічка Стоколяс звучали вишукані українські класичні композиції у супроводі FIJI Band та унікальні аранжування маестро джазу Усеіном Бекіровим українських пісень у супроводі IIM Band.

Наступні концерти фестивалю:

2 день

16.04 (вівторок) 19:00 – «O.N.E.»  (Польща). 

Перший у Польщі повністю жіночий інструментальний джазовий колектив. Акустичний квартет.

3 день

20.04 (субота) 19:00 – Ella Fitzgerald Tribute.

Перша Леді пісні. Королева джазу.

Мама скету та голосової імпровізації.

13-разова лауреатка «Греммі».

На пошану одній з найяскравіших співачок 20 століття. У концерті прозвучать хіти джазової класики з репертуару легендарної співачки Елли Фітцджеральд у виконанні кращих джазменів і джаз-леді Львова.

4 день

25.04 (четвер) 19:00 – Opera Avangard» & «Groove Syndicate».

Opera Avangard – це комʼюніті, яке обʼєднує різних музикантів на джемах та концертах, що з початку повномасштабного вторгнення організувало понад 7 благодійних подій. 

Для вас прозвучить авторська програма від п’ятьох учасників колективу: 

Андрій Кізім – саксофон 

Ігор Владика – гітара 

Максим Чмир – клавішні 

Ростислав Дронь – бас-гітара 

Данило Білоус – ударні

Groove Syndicate – це об’єднання музикантів з унікальним звучанням та сміливими ідеями. Кожен з представників колективу інтерпретує музику по своєму, залишаючи приємний спогад.

Учасники:

Петро Балог – саксофон

Юрій Присяжний – гітара

Богдан Лимар – клавіші

Мирослав Веретельник – бас-гітара 

Тарас Майчик – ударні

5 день

26.04 (п’ятниця) 19:00 –JazzBand «Медікус».

Унікальний у своєму амплуа колектив, що є найстарішим в Україні нині чинний джаз-бенд. Під орудою Яреми Камінського & Со об’єднав у програмі найкращі стандарти у стилі диксиленд, які здатні занурити у фестивальну атмосферу кожного слухача.

І все це присмачене суто львівськими музичними прянощами.

6 День

27.04 (субота) 19:00 – «Усеїн Бекіров Project».

Маестро Бекіров, двічі номінант на Grammy  без перебільшення видатний джазмен, аранжувальник, композитор в цей день  збере плеяду кращих джазменів з усієї України. Концерт, що поза сумнівом вважатиметься візитівкою фестивалю. 

7 день

28.04 (неділя)  19:00 – Закриття фестивалю.

Big Band ЛНМА імені М.В.Лисенка «Lviv Jazz Orchestra».  

Як і пасує – останній день фестивалю має бути гучним, по-хорошому помпезним і розлогим. І хто, як не Lviv Jazz Orchestra, який у цьому році святкує своє 10-річчя має завершувати фестиваль. Кращі студенти ЛНМА ім. М.Лисенка, під худ. Керівництвом Сергія Рудея подарують глядачам ні з чим незрівнянні емоції від невмирущих шедеврів у популярному в Голлівуді 60-х стилі Swing.  

Динамічно, мелодійно та яскраво! Як і належить!

Спеціальний гість: фіналіст Голосу країни – Давид Маскиса.

Захід проводиться за підтримки Управління Культури та Релігій Львівської Обласної Військової Адміністрації.

Коментарі

Позначки: ,