Рік тому, а саме 13 січня 2022 року, львів’янам обіцяли запровадження електронного квитка. Через низку причин його досі немає. Але є обнадійливі новини. Вірите? Та і я не дуже вірю.

Про це пише Четверта студія з посиланням на газету “Ратуша”.

Проте за словами чиновників, готовий DIP-план розгортання е-квитка, незабаром почнеться видача його студентам, а також планується новий тендер. Щоправда, депутатам наразі цей план не представили. Але обіцяють це зробити.

«Із позитивного є те, що у Львові буде змінена транспортна мережа. Може не для усіх це позитивно, але я вважаю, що це позитивно», – каже голова комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич.

Він додає, що для львів’ян буде спрощена система користування маршрутами громадського транспорту, а також буде забезпечена можливість безкоштовної пересадки із одного маршруту на інший у межах 40 хвилин, що уже погоджено виконкомом міської ради.

«Це дасть можливість львів’янам економити кошти», – каже Зінкевич.

За його словами, до літа будуть впроваджені усі технічні роботи. Також буде ще певний термін, протягом якого місто буде тестувати усю систему.

Також під час засіданні комісії фінансів та планування бюджету у мерії заслухали керівника департаменту мобільності і вуличної інфраструктури Олега Забарило та директора ЛКП “Львівавтодор” Миколу Власюка щодо введення в дію електронного квитка.

«Минулого року нам обіцяли, що 14 січня 2022-го у Львові повноцінно запрацює е-квиток. Натомість сьогодні ми почули про нові проблеми у впровадженні системи. Розумію, що війна призупинила деякі процеси. Однак, вважаю, що найбільше на такі затримки впливає непрофесійність виконавців проєкту. Але сьогодні нас вкотре запевнили, що до кінця цього року усі львів’яни зможуть скористатись е-квитком. Перевіримо?)», – каже інший депутат Львівської міськради Юрій Ломага.

Нагадаю, загалом запровадження е-квитка у Львові коштує місту понад 10 млн євро та триває вже близько 10 років. Скільки ж ще триватиме?!

Олег ДОВГАНИК, головний редактор ІВ Четверта студія