У Львові троє братів загриміли до СІЗО (ФОТО)

Новини 11 Лютого, 2020 1 035

Фото: ZIK

10 лютого поміж Винниками та селом Лисиничі відбулося затримання двох братів-злодіїв. Вони намагалися втекти від правоохоронців на автомобілі. Згодом один із злодіїв, покинувши салон машини, намагався зникнути.

Як розповів керівник Личаківського відділу поліції, підполковник Роман Макогон, затриманими виявилися мешканці Винник.

Як  пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», нещодавно їхній рідний брат був затриманий під час скоєння крадіжки в приміщенні Народного дому Винник. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі тимчасового утримання. Його кримінальну справу вже розглядає суд. Цей громадянин вчинив декілька крадіжок у Винниках і Львові. І ось двоє його рідних братів учора приєдналися до нього в слідчому ізоляторі.

Їх було затримано після скоєння чергової крадіжки. А ще цих злодіїв підозрюють у 15 крадіжках на території сіл Лисиничі та Підбірці.

Уже багато років ці злодії тероризують мешканців Винник, Львова, навколишніх сіл.

Навіть більше, вони обкрадали своїх близьких сусідів і колись не побоялися залізти й у церкву.

«А в останній період вони немов із «ланцюгів зірвалися» – «бомбили» все, що бачили: квартири, гаражі, дачі, господарські споруди й навіть Народний дім. Та всьому настає кінець. І вони таки потрапили всі троє до рук правоохоронців. Але їм і до цього не звикати, бо двоє з них уже спробували в своєму житті смак тюремної баланди. І це їх, як бачимо, нічого не навчило. Мабуть, вони ще багато років тероризуватимуть людей, бо найстаршому з них лише сорок років! А двоє ще молодші. Один із затриманих учора злодіїв лише минулої осені вийшов із в‘язниці, де пробув майже п‘ять років.

Тому сподіватися на те, що вони відмовляться від злодійства, марно.

А ще дуже шкода не лише всіх тих, хто потерпів від їхньої злочинної діяльності. Але й для їхніх рідних, бо це ж і сором, страшна ганьба. А ще й це жахлива й болюча рана для їхніх рідних»,- зазначається у повідомленні.

Фото: “ВВ”

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, на Львівщині оперативники затримали зловмисників, причетних до 13 крадіжок з будинків та квартир. Працівники карного розшуку розробили комплекс спеціальних оперативно-розшукових заходів, аби встановити особи зловмисників, які діяли на території Львова та Пустомитівського району.

З початку 2020 року, до поліції почали надходити повідомлення про крадіжки з приватних будинків та квартир у місті Львові та Пустомитівському районі. Пошкоджуючи вікна, невідомі потрапляли до осель, звідки виносили цінні речі – золоті прикраси, грошові кошти, техніку та інше майно.

Працівники карного розшуку поліції Львівщини розробили комплекс спеціальних оперативно-розшукових заходів, аби встановити особи зловмисників. Правоохоронці аналізували відео з камер спостереження, перевіряли раніше судимих громадян на причетність до вчинення злочинів, а також відпрацьовували місця можливого збуту викрадених речей.

Оперативники викрили та затримали зловмисників 10 лютого, після скоєння чергової крадіжки в одному з сіл Пустомитівського району.

Ними виявилися раніше неодноразово судимі мешканці міста Винники віком 36 та 40 років.

«На даний час, встановлено їх причетність до крадіжок з 13 помешкань громадян, які були скоєні з початку року на території Личаківського району Львова, а також населених пунктів Пустомитівського району. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників. виявлено та вилучено зброю, набої, мобільні телефони, викрадене майно та інші речові докази. Також поліцейські вилучили автомобіль, на якому вони пересувалися», – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження.

Затриманим слідчі Пустомитівського відділу поліції повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання – до шести років позбавлення волі.

Підозрювані затримані в порядку ст.208 КПК України. Невдовзі суд обере їм запобіжний захід.

Довідково. Винники — місто районного значення у Львівській області. Підпорядковане Личаківському району міста Львова.

Коментарі

Позначки: , ,