У Львові тернополянці видалили 10-кілограмову пухлину (ФОТО)

Новини 11 Серпня, 2020 604
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

У Львові медики видалили жінці пухлину вагою 10 кілограмів.

Про це на сторінці у Фейсбуці повідомила Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, пише “Четверта студія”.

“Гігантську пухлину вагою 10 кг із заочеревинного простору видалили медики Центру хірургії. 51-річна тернополянка звернулась по допомогу до наших спеціалістів, оскільки впродовж кількох місяців вона втратила понад 10 кг, хоча її живіт суттєво збільшився.

У грудні минулого року жінка була прооперована у зв’язку із пухлиною молочної залози, після чого пройшла три курси хіміотерапії. Тоді ж в процесі обстеження у неї виявили велику ліпосаркому заочеревинного простору. Але пандемія та карантинні обмеження внесли свої корективи у плани на лікування.

Так, пухлина не лише збільшилась, а й змістила органи черевної порожнини вліво, здавила дванадцятипалу кишку та почала вростати в праву нирку”, – йдеться у повідомленні.

Медики прооперували жінку, видаливши гігантську ліпосаркому, праву нирку, ліпому середостіння та виконали резекцію 6 і 7-го сегментів печінки з двома ехікоковими кистами.

За словами лікарів, операція була вкрай складною, проте команда медиків Центру хірургії успішно справилась.

“Сьогодні жінка почуває себе значно краще. Попереду ж – реабілітація та відновлення сил. Тому ми бажаємо їй швидкого одужання”, – повідомляють медики.

Коментарі

Позначки: , ,