У Львові таки демонтують “алкогольні” МАФи

Новини 26 Грудня, 2019 220

За таке рішення проголосували депутати на черговій сесії ЛМР

Сьогодні, 26 грудня, на сесії Львівської міськради депутати ухвалили рішення про «Про здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах на території міста Львова», що регулюватиме діяльність тимчасових споруд. Йдеться про ті тимчасові споруди, де основним видом діяльності є торгівля алкогольними напоями.

Як зазначив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, близько 10% львівських МАФів виключили з переліку тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Роблять це з об’єктивних причин, додав він.

“Хотів би наголосити, що я вважаю ця ухвала є корисною для тих підприємців, які працюють згідно з законом. Тому що стосовно всіх інших ми передбачаємо примусовий демонтажʺ, – сказав Зубач.

Також він додав, що процедура перевірки тимчасових споруд проводилась відкрито та публічно.

ʺНаша робоча група працювала дуже прозоро та відкрито. Я особисто надсилав депутатам перелік тимчасових споруд, які комісія формує на вилучення, і вони могли побачити ті, які залишаються. Також після цього була скерована ухвала і додаток до неї.

Хочу також звернути увагу, що серед тих, які не ввійшли до списку, є МАФи, де є вказаною діяльність на 100% продаж алкоголю. Йдеться про ті тимчасові споруди, де основним видом діяльності є торгівля алкогольними напоями.

В цьому проекті ухвали передбачаємо норму, що в наступні роки при виявлені тимчасових споруд із основним видом діяльності торгівлею алкогольними напоями це ставатиме підставою для автоматичного вилучення з комплексної схемиʺ, – додав чиновник.

“За” таке рішення віддали свій голос 44 депутати.

 

Коментарі

Позначки: , , ,