У Львові світлофори не покращили транспортну ситуацію (ВІДЕО)

Новини 10 Травня, 2023 188

У Львові світлофори не покращили транспорту ситуацію

Нові світлофори на перетині вул. Хмельницького-Кукурудзяна

Нове світлофорне регулювання руху на дорожній розв’язці у Львові, яка обмежена вулицями Липинського-Хмельницького-Кукурудзяна не покращили ситуації.

Про це повідомив транспортний експерт Святослав Товстига, передає Четверта студія.

“Коротка версія передісторії: три роки тому, коли проводилась реконструкція, ми із Ігор Зінкевичем казали, що пропозиції і розрахунки ОДР не запрацюють. Нас переконували люди, які вже не працюють і переконали Ірину Михайлівну Маруняк, що все поїде. Але після завершення робіт, все стало у великий затор, як бачимо. Після цього була не одна нарада, на останній було сказано, що запускаємо світлофор, якщо нічого не зміниться в кращу сторону, тоді, мовляв, Святослав і Ігор були праві і нам прийдеться змінювати кардинально організацію дорожнього руху”, – написав Товстига.

Відзначимо, що як повідомили вчора у ЛКП “Львівавтодор”, у рамках реконструкції вул. Б. Хмельницького 9 травня в робочий режим запустили два світлофорні об’єкти – на перехресті вул. Б. Хмельницького – Кукурудзяна та вул. Б. Хмельницького – АС-2.

“Обидва світлофорні об’єкти працюватимуть в режимі адаптивного керування та координації. Це означає, що тривалості дозвільних сигналів будуть залежати від інтенсивності транспортних потоків: якщо з певного підходу до перехрестя відеодетектором не буде зафіксовано наявності транспортних засобів, то дозвільний сигнал для даної фази руху буде перерваний і відповідно буде ввімкнута та фаза регулювання, де накопичився транспорт. Також для пішоходів з’явиться можливість шляхом натискання на пішохідну кнопку пришвидшувати ввімкнення зеленого сигналу для перетину проїзної частини. Запуск у робочий режим даних світлофорних об’єктів дозволить в першу чергу зробити дані перехрестя безпечними для руху усіх учасників дорожнього руху. Зменшиться завантаженість кільця вул. Б. Хмельницького – вул. Липинського – вул. Кукурудзяна, оскільки пішоходи будуть мати окрему фазу руху, коли їм буде дозволено рух (уникнемо поодиноких неорганізованих переходів через проїзну частину), а також надано пріоритет для виїзду громадського транспорту з території АС-2 за допомогою відеодетекторів”, – написали у відомстві.

Коментарі

Позначки: , ,