У Львові судитимуться із підприємством Садового

Новини 18 Вересня, 2018 203

Фото: Гал-Інфо

Сьогодні перше засідання

У Львівському окружному адміністративному суді сьогодні, 18 вересня, відбудеться судове засідання по справі ЛКП “Львівелектротранс” проти уповноваженого із прав людини.

Про це повідомляє голова ГО «За якісний танспорт», керівник громадської ради при управлінні транспорту ЛМР, радник міністра інфраструктури України Святослав Товстига.

«Запрошую на перше засідання в Львівський окружний адміністративний суд по справі ЛКП “Львівелектротранс” проти уповноваженого із прав людини, де ГО “За якісний транспорт” є третьою особою без самостійних вимог на стороні відповідача», – інформує Товстига.

Він зазначає, що «у квітні скерував запит на доступ до публічної інформації до Львівської міської ради, аби дізнатися, скільки коштів та майна з оціночною вартістю було передано комунальному підприємству від ЛМР за період 2001-2018 року. Мій запит переадресували на ЛКП «Львівелектротранс», який відмовив у наданні інформації. Я звернувся до Уповноваженого з прав людини, який розглядає подібні скарги. Офіс Уповноваженого відкрив провадження і звернулися до ЛКП за роз’ясненнями. У листі йшлося, що ЛКП зобов’язане надати таку інформацію за п‘ять робочих днів і кілька сторінок аргументів, чому ця інформація публічна».

У дописі Святослав Товстига відзначає, що «ЛКП «Львівелектротранс», замість того, щоб надати відповідь – подали позовну заяву, де вони не вважають таку інформацію публічною і відмовляється її надавати. На підприємстві, як йдеться у заяві, не вважають запитувану інформацію публічною в розумінні закону, а розпорядником такої інформації, на думку ЛКП, є Львівська міська рада, а не підприємство».

Початок судового засідання об 11:00.

Фото: Святослав Товстига/facebook

Коментарі

Позначки: , , ,