У Львові судитимуть учасників «днр» та «лнр»

Новини 23 Січня, 2024 74

Воювали проти ЗСУ

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України. Їм інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що обвинувачені добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» псевдоутворень «днр» та «лнр».

Мешканець Донецька був зарахований до 114 батальйону «народної міліції» терористичної організації «днр», він виконував обов’язки стрільця. Він також забезпечував безпеку місць перебування збройних сил фр у Донецькій області.

Інший обвинувачений, мешканець Луганщини, був зарахований до військової частини 69647, що входить до 2-го армійського корпусу військ рф. А пізніше воював на боці країни-агресора вже у незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «лнр».

У липні 2023 року обвинувачених взяли у полон на території Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,