У Львові судитимуть підприємця, який самовільно зайняв земельну ділянку для облаштування автостоянки

Новини 06 Вересня, 2022 133

Галицькою окружною прокуратурою м.Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно засновника одного з підприємств Львівщини за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними досудового розслідування, підприємець на одній із вулиць міста Львова самовільно зайняв земельну ділянку, на якій без жодних дозволів організував платну автостоянку.

Додамо, що лише за втручанням прокуратури вищевказана ділянка вартістю понад 70 млн грн повернута громаді міста Львова.

Нагадаємо, що земельна ділянка загальною площею більш як 2,2 га, що знаходиться у Львові, була передана ЛКП у постійне користування. З метою будівництва концертно-спортивного комплексу комунальне підприємство уклало договір про спільну діяльність із одним львівським товариством, яке зобов’язувалось здійснити будівництво вищезгаданого комплексу. Однак, всупереч договору, на зазначеній земельній ділянці без будь-яких дозволів останні облаштували платну автомобільну стоянку.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору про спільну діяльність, припинення права постійного користування земельною ділянкою та повернення такої Львівській міській раді. Судом повністю задоволено позов прокурора.

Досудове розслідування проводилось ВП №1 Львівського РУП №1 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: