У Львові судитимуть підозрюваного у зґвалтуванні 12-річного хлопчика

Новини 02 Грудня, 2020 93

Слідчі Залізничного відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 завершили досудове розслідування за фактом зґвалтування малолітнього львів’янина та скерували обвинувальний акт на розгляд суду. За скоєне зловмиснику, 18-річному мешканцю Львова, загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, пише “Четверта студія”.

Як повідомлялося раніше, 18 червня до поліції надійшло повідомлення від львів’янки про те, що у Залізничному районі Львова зник її 12-річний син. Невдовзі хлопчик повернувся додому і розповів, що невідомий чоловік зґвалтував його у парку.

Того ж дня правоохоронці встановили та затримали зловмисника, причетного до скоєння злочину, 18-річного мешканця Львова, у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що 18 червня, близько 12.50, на вулиці Роксоляни у Львові зловмисник підійшов до групи дітей та попросив про допомогу нібито у ремонті скутера, за що обіцяв придбати морозиво та газовані напої. На цю пропозицію погодився 12-річний хлопець.

Скориставшись малолітнім віком та безпорадним станом дитини, зловмисник відвів його до парку, де у приміщенні одноповерхової будівлі, задіюючи залякування, погрози та перевагу у фізичній силі, зґвалтував його.

Як встановили експерти, своїми діями зловмисник спричинив малолітньому тілесні ушкодження легкого ступеня важкості, а також психологічну травму.

19 червня слідчі Залізничного відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Для затриманого було обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення застави.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Коментарі

Позначки: ,