У Львові судитимуть організовану групу (ФОТО)

Новини 10 Листопада, 2023 290

12 млн грн прибутку щомісяця на збуті наркотиків та психотропів

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи. Її учасникам інкримінують незаконне придбання, зберігання, перевезення та виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 311 КК України). А також двом з них ще контрабанду прекурсорів та незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що організована група, до складу якої увійшли 5 мешканців Львівщини, налагодили систему збуту психотропів та наркотиків на території України.

Для цього одна із співучасниць групи доставляла контрабандою з Польщі таблетки, у складі яких містився прикурсор псевдоефедрин. В подальшому на орендованій квартирі, що знаходиться на одній із вулиць Львова, з них спеціальним методом випарювали «чистий» псевдоефедрин. Останній відправляли у Дніпро, для переробки його на психотропну речовину та подальшого її збуту.

Окрім цього фігуранти закупляли кокаїн та МДМА, з метою збуту наркозалежним особам.

«Товар» продавали на території Україні за допомогою поштових відправлень.

Орієнтовна сума щомісячного прибутку від такого «бізнесу» сягала близько 12 млн грн.

За результатами проведених обшуків в обвинувачених виявлено та вилучено наркотичні засоби, прекурсори, готівку, приладдя для виготовлення та фасування психотропних речовин та інше.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,