У Львові судитимуть директора будівельної компанії

Новини 16 Квітня, 2024 86

Продаж неіснуючих квартир на майже 23 млн грн

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної компанії. Йому інкриміновано шахрайство (ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений розробив та реалізував шахрайську схему заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Директор будівельного товариства здійснив фіктивний продаж майнових прав на 36 квартир. Для цього він уклав з 39 потерпілими підроблені договори купівлі-продажу, де вказувалось, що нерухомість буде збудована в майбутньому у визначені строки. Багатоповерхівку мали звести в одному із сіл Пустомитівського району.

Згідно договору потерпілі сплачували готівкою частково або повну вартість житла. Обвинувачений, в свою чергу, надавав довідку про оплату та зобов’язувався перерахувати кошти на рахунок фірми. Проте не робив цього, а розпоряджався ними на власний розсуд.

Таким чином він заволодів коштами в загальній сумі майже 23 млн грн.

Наразі чоловік знаходиться під вартою.

За клопотанням прокурора накладено арешт на 3 земельні ділянки та автомобіль обвинуваченого.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,