У Львові суд визнав винним чоловіка, який перебував в парку без маски

Новини 29 Червня, 2020 770

Фото: НПУ

Галицький суд міста Львова визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення чоловіка, який порушив правила карантину, однак звільнив від відповідальності.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Варта-1”, про це йдеться в ухвалі суду від 24 червня 2020 року, опублікованій в реєстрі судових рішень.

Як відомо з матеріалів справи, чоловік, який працюює в театрі імені Леся Курбаса 06 квітня 2020 року близько 14 години 50 хвилин в парку імені І.Франка перебував без маски чи респіратора, чим порушив правила карантину передбачені п.6 ст.2 постанови КМУ №255 від 02.04.2020, чим на думку автора протоколу вчинив правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП.

Суддя Галицького районного суду м.Львова Волоско І.Р. розглянула адміністративну справу про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України.

Факт вчинення адміністративного правопорушення підтвердився наступними даними:

– які містяться в протоколі про адміністративне правопорушення серії ВАБ №306462 від 06 квітня 2020 року;

– письмовими поясненнями особи від 06.04.2020;

– рапортами дільничних офіцерів поліції СППП Галицького ВП ГУНП у Львівській області від 06.04.2020;

– відеозаписом від 06.04.2020.

Відтак, вину чоловіка підтверджено належними, допустимими та достовірними доказами. Ці докази є достатніми, оскільки, як окремо, так і в сукупності, у повній мірі доводять його винуватість у вчинені адміністративного правопорушення.

“Згідно рішення суду, враховуючи обставини та характер вчиненого адміністративного правопорушення, малозначимість та невисоку суспільну небезпеку, зважаючи на вид та розмір, передбаченого покарання, мету призначення покарання та співрозмірність можливого покарання вчиненому правопорушенню, тобто принципу розумності призначення покарання; незначний рівень завданої шкоди, а тому вважаю можливим звільнити чоловіка від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням.”

Відповідно до рішення суду чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП та звільнено його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Коментарі

Позначки: , , ,