У Львові суд продовжив запобіжний захід підозрюваному у зґвалтуванні 11 неповнолітніх

Новини 24 Квітня, 2021 83

Фото ілюстративне з відкритих джерел

22 квітня у Галицькому суді Львова відбулося засідання у справі щодо зґвалтування одинадцятьох дівчат віком від 11 до 14 років. У цій справі підозрюють 46-річного чоловіка, який організовував табори для підлітків.

Під час засідання призначили експертизи, розповів у коментарі Суспільному речник Галицького суду Павло Береза. Також чоловікові продовжили запобіжний захід — тримання під вартою терміном 2 місяці.

Попереднє слухання, яке мало відбутися 7 квітня перенесли через те, що підозрюваний скаржився на погане самопочуття. Його забрала швидка. Це був третій раз, коли слухання переносили.

Починаючи з 2005 року чоловік організовував табори для підлітків. При цьому він не мав на це офіційного дозволу. У 2005, за даними слідства, і зафіксовані перші випадки розбещення та зґвалтування дітей. Він організовував нелегальний дитячий табір.

19 лютого правоохоронці передали на розгляд суду обвинувальний акт щодо 46-річного львів’янина.

Йому повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітніх), ч.4 ст.152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч.1 ст.155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статті — позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Коментарі

Позначки: ,