У Львові суд оштрафував медика, який їздив за кермом під наркотиками

Новини 21 Червня, 2022 20

Обіцяв вивезти із Запоріжжя до Мелітополя. У Львові судитимуть фейкового перевізника

Медик на суд не з’явився

Медика, який працює у Львівській інфекційній лікарні, оштрафували за їзду за кермом під наркотиками.

Про це стало відомо з ЄДРСР, пише Четверта студія з посиланням на Варту-1.

Медик, о 22:05 год, 16.03.2022, по вул. Городоцькій, 128, у м. Львові керував транспортним засобом «Volkswagen Jetta» з ознаками наркотичного сп’яніння, а саме зіниці очей, що не реагують на світло, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці, блідість обличчя.

Від проходження огляду на стан сп’яніння в медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 ПДР України.

У суд він не з’явився, хоча належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи, причини неявки не повідомив.

Факт вчинення медиком адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, підтверджується матеріалами справи, зокрема протоколом про адміністративне правопорушення серії ААБ № 284316 від 16.03.2022, оглянутим диском з відеозаписами з нагрудних камер працівників патрульної поліції, висновком № 000469 щодо результатів медичного огляду медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції від 16.03.2022.

Суд визнав винним медика у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та обрав йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на термін один рік.

Постанову може бути оскаржено впродовж 10-ти днів з дня винесення постанови до Львівського апеляційного суду.

Коментарі

Позначки: