У Львові суд оголосив банкрутом санаторій «Немирів»

Новини 29 Жовтня, 2021 305
Від сьогодні починається планове переведення пацієнтів із санаторію «Немирів». Фото; відкриті джерела.

Санаторій «Немирів». Фото; відкриті джерела.

Йдеться про Дочірнє підприємство «Санаторій “Немирів» ЗАТ ЛОЗП України “Укрпрофоздоровниця” (місцезнаходження якого – Львівська область, Яворівський район, смт. Немирів, вул. Курортна, буд. 21), що було визнано банкрутом згідно постанови Господарського суду Львівської області від 19.10.2021 року.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Гал-Інфо.

При цьому вичерпний та всебічний аналіз стану фінансово-господарської діяльності даного підприємства (у тому числі щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства) проведено не було.

З даної постанови, винесеної суддею госпсуду Андрієм Морозюком, вбачається, що провадження у справі про банкрутство Дочірнього підприємства «Санаторій «Немирів» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» було відкрито згідно ухвали суду від 22.06.2021 року – за заявою Державної податкової служби України в особі Головного управління ДПС у Львівській області.

З постанови також відомо, що ухвалою суду від 26.08.2021 року було визначено розмір та перелік визнаних судом вимог кредиторів до ДП «Санаторій “Немирів» ЗАТ ЛОЗП України “Укрпрофоздоровниця” – на загальну суму 3 210 118 грн. 92 коп. У їх числі – вимоги ДПСУ в особі ГУ ДПС у Львівській області в розмірі 2 949 578 грн. 92 коп. та ПрАТ ЛОЗ «Укрпрофоздоровниця» на суму 260 540 грн.

Окрім того, відомо, що розпорядником майна боржника у даній справі (а опісля – ліквідатором) судом було призначено арбітражного керуючого Чорнія Мар`яна Володимировича (який, як відомо, є чоловіком заступника голови Господарського суду Львівської області – судді Чорній Лідії Захарівни), та яким до матеріалів справи, зокрема, було додано звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарського стану неплатоспроможного підприємства.

У висновках даного звіту, зокрема, зазначено: «враховуючи те, що ДП Санаторій Немирів ЗАТ Укрпрофоздоровниця з 22.08.2018 р. фінансова звітність не подавалась, а керівником боржника не надано жодних первинних документів, фінансових, статистичних звітів та відомостей, договорів чи інших документів, здійснити повний, вичерпний та всебічний аналіз стану фінансово-господарської діяльності ДП Санаторій Немирів ЗАТ Укрпрофоздоровниця, структури його балансу, виявити наявність економічних ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства на підставі обчислення коефіцієнтів та показників є об`єктивно неможливим».

За інформацією You Control, Дочірнє підприємство «Санаторій «Немирів» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» (розмір статутного капіталу якого – 4 897 660 грн) було зареєстровано 06.02.2003 року. Його керівником вказаний Ковальчук Василь Романович, засновником – ЗАТ “Укрпрофоздоровниця”. Підприємство станом на даний час має податковий борг у розмірі 3 477 181 грн.

Коментарі

Позначки: ,