У Львові суд не дозволив заборонити пересувний цирк із тваринами

Новини 17 Грудня, 2017 88

Ілюстративне фото

Львівська міська рада програла суд цирку «Кобзов» щодо заборони пересувних цирків у місті

Відтак Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету “Про заборону пересувних цирків”. Як йдеться в рішенні суду за 17 жовтня 2017 року, “Продюсерський центр “Гастролі в Україні” вважає ухвалу виконкому протиправною, – про це пише Львівський портал.

«В обґрунтування апеляційної скарги вказує те, що повна заборона пересувних цирків під приводом неналежного утримання тварин, не лише не узгоджується з першочерговими намірами громадян, які зверталися до місцевого самоврядування м. Львова, але й має негативні наслідки для циркової діяльності в цілому. Відмовляючи у задоволенні позовних вимог, суд першої інстанції помилково зробив висновок про те, що спірним рішенням права позивача не порушено», – йдеться у рішенні суду.

Відтак суд постановив визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради № 556 від 13.07.2016 року.

Львівська міська рада може звернутися до Вищого адміністративного суду України, щоб оскаржити це рішення.

Як відомо, рішення виконкому про заборону пересувних цирків відразу не сподобалось «Кобзову»: вони поскаржились в Антимонопольний комітет, який зобов’язав міськраду скасувати рішення. Проте виконком не прийняв вимогу АМКУ і у місті почався судовий розгляд цієї справи.

Коментарі

Позначки: , ,