У Львові суд анулював дозвіл на будівництво зведеного житлового комплексу

Новини 22 Березня, 2021 758

Фото: Варіанти

На вулиці Замарстинівській

Восьмий апеляційний адміністративний суд скасував рішення попередньої інстанції про протиправність анулювання дозволу на будівельні роботи ТОВ «Колібрі». Йдеться про вже збудований житловий комплекс на вул. Замарстинівській, 162-164 – вул. Міртова, 7.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляють «Наші гроші.Львів». посилаючись на постанову від 3 березня 2021 року.

Своє рішення суддя Роман Коваль обґрунтував тим, що містобудівні умови та обмеження на це будівництво знову скасовані. Відтак наказ інспекції ДАБК у Львові про анулювання дозволу на проведення будівельних робіт є правомірним.

Історія конфлікту

Першу частину свого житлового комплексу ТОВ «Колібрі» здало в експлуатацію в кінці 2017 року. Тоді ж виконком видав забудовникові містобудівні умови та обмеження на наступний десятиповерховий будинок. Місцеві мешканці садибних будинків були проти такого рішення, оскільки, зазначали вони, їхні інтереси ніхто не враховував, а громадських обговорень цього проєкту не було.

У квітні 2018 року почалися проблеми з будівництвом житлового комплексу. Спочатку інспекція ДАБК у Львові скасувала забудовникові містобудівні умови та обмеження. З’ясувалося, що для нового комплексу забудовник планував ліквідувати прибудинкові майданчики та стоянки, що не відповідає державним будівельним нормам. Проблеми були і з висотою будівлі – у проєкті вона становила 33,2 метри, а у виданих містобудівних умовах – 35 метрів. Окрім того, в МУО щільність забудови була передбачена 55%, хоча, згідно з зонінгом, максимальний відсоток забудови в зоні Ж-5 – 44% для триповерхівок та 28% для дев’яти поверхів.

Після виявлених порушень інспекція ДАБК також анулювала і дозвіл на виконання будівельних робіт. У листопаді 2019 року забудовник оскаржив його в Львівському окружному адміністративному суді. Свою позицію суд обґрунтував тим, що ТОВ «Колібрі» відновив містобудівні умови та обмеження на це будівництво. Однак вже в грудні 2020 року Восьмий апеляційний суд адміністративний суд скасував рішення попередньої інстанції, відтак містобудівні на цей комплекс є знову нечинними. Наразі забудовник подав касаційну скаргу.

Про забудовника

Компанія «Колібрі» зареєстрована у Львові на вул. Замарстинівській, 162 за місцем розташування житлового комплексу. Його власниками є Володимир Сендега та Владислав Мотильов.

Фірма й раніше фігурувала в судових позовах. Зокрема департамент економічної політики Львівської міської ради стягнув з фірми пайові внески на створення і розвиток інженерно-транспортної інфраструктури. Згідно з угодою, компанія мала сплатити майже 447 тис. грн за будівництво на вищезгаданій території.

Коментарі

Позначки: , , , ,