У Львові створили методичний посібник з популяризації науки та гендерно чутливого викладання

Новини 11 Вересня, 2023 56

У Львові створили методичний посібник з популяризації науки та гендерно чутливого викладання

Методичка є у вільному доступі і містить інформацію про те, як сформувати особистий бренд і комфортно почати популяризаторську роботу, знайти зручні для кожного формати і ресурси для їх втілення

Практичний посібник має на меті допомогти освітянам, науковцям і науковцям зі сфери STEAM (Science – наука, Technology – технологія, Engineering – інжиніринг, Arts and Math – мистецтво та математика) у підготовці до публічних виступів.

Методичка є у вільному доступі і містить інформацію про те, як сформувати особистий бренд і комфортно почати популяризаторську роботу, знайти зручні для кожного формати і ресурси для їх втілення.

«Як говорити про науку та себе в ній. Практичні поради з популяризації науки і гендерно чутливого викладання STEAM» створювали експертки з популяризації науки і консультантки з гендерної рівності, соціальної інклюзії та недискримінації в освіті разом із простором популяризації науки і STEAM-освіти Lviv Open Lab.

Посібник має такі розділи:

  • Гендерночутливе і недискримінаційне викладання STEAM
  • Коли, кому, як і навіщо ми розповідаємо про науку
  • Публічний виступ
  • Відеоконтент в популяризації STEAM
  • Власний бренд

«Ми створювали методичку, аби професіонали у напрямку STEAM навчились цікаво, захопливо і просто розповідати про науку і технології на широкий загал, незалежно від виду діяльності. Насправді в Україні є попит на популяризацію науки і якісний контент, до того ж, неймовірна кількість потужних спеціалісток і спеціалістів, які можуть знайти власний голос, прокачати м’які навички і побачити ширші можливості у своїй кар’єрі», – каже Анастасія Мартинюк, керівниця Lviv Open Lab.

Завантажити методичку можна безкоштовно за посиланням.

Також на основі методичного посібника учасниці проєкту «Амбасадори і амбасадорки науки» створили серію відеороликів на різні тематики. Відео виходять на Youtube-каналі Lviv Open Lab і в соціальних мережах молодіжного простору Lviv Open Lab. Переглянути відеоролики від освітянок можна тут.

Довідка

Проєкт «Амбасадорки та амбасадори науки» реалізовує молодіжний центр Lviv Open Lab із мережею молодіжних просторів ТВОРИ! у межах проєкту «Трамплін до рівності», що впроваджує UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за фінансової підтримки Швеції.

Коментарі

Позначки: ,